Pappas pojkar - Dplays nya stjärnspäckade originalserie med JLC & Christoffer Nordenrot

2 september 2020

En gång var de coolast i plugget. Tio år senare lever och festar de fyra bortskämda killarna från den fina Göteborgsförorten fortfarande som när de var bekymmerslösa tonåringar. Nu tycker åtminstone omgivningen att det är hög tid för pappas pojkar att växa upp. Där är premissen för Dplays nya stjärnspäckade originalserie Pappas pojkar. I de fyra huvudrollerna ser vi Christoffer Nordenrot samt Jonas Fagerström, Lucas Simonsson och Carl Demán - trion som annars utgör Sveriges största humortrio JLC. Pappas pojkar blir JLC:s debut i scriptad humor på tv och får premiär på Dplay senare under 2020.

Mathias, Leo, Herman och Jens är bästa vänner, fyra bortskämda killar som en gång var coolast i plugget i en finare Göteborgsförort. 10 år senare bor de forfarande tillsammans utan att ha åstadkommit så mycket förutom att festa och leva det bekymmerslösa livet på repeat, allt tack vare deras välbärgade pappors överseende. Att det är hög tid att växa upp blir allt tydligare – åtminstone för killarnas omgivning... Att bli vuxen är jobbigt. Ofta pinsamt. Plågsamt, men i Pappas pojkar oerhört roligt – åtminstone för oss som tittar.   

I huvudrollerna som de fyra bortskämda bästa kompisarna ser vi Jonas Fagerström, Lucas Simonsson, Carl Demán och Christoffer Nordenrot. Jonas, Carl och Lucas utgör till vardags Sveriges absolut största humortrio JLC som driver en Sveriges mest populära poddar  - ”Mellan himmel och jord”. Komediserien Pappas pojkar blir trions debut som skådespelare i scriptad underhållning för tv.

- Detta är det roligaste vi gjort som grupp. Det känns extra kul att jobba med Christoffer som har lite mer erfarenhet och som dessutom är en fantastisk människa, säger Lucas Simonsson.

Den fjärde huvudrollen spelas av rutinerade skådespelaren Christoffer Nordenrot (Pappa på förskolan, Den blomstertid nu kommer, Fallet mm). 

- Jag är enormt stolt och glad över att få vara en del av Pappas pojkar som med humor, råhet, hjärta och smärta vågar gå långt. Grabbighet och stereotyper vrids och vänds på, och det är otroligt kul att gå till jobbet ihop med Carl, Lucas och Jonas, säger Christoffer Nordenrot.

I rollerna som killarnas pappor hittar vi även några av Sveriges mest framstående och hyllade skådespelare. Pappas pojkar är en svensk adaption av den norska streamingsuccén Hvite Gutter som är inne på sin fjärde säsong och sedan starten har toppat de norska streaminglistorna, vunnit flera humorpriser och nominerats till ännu fler TV-priser. 

Pappas pojkar produceras just nu av Nexiko och får premiär på Dplay senare under 2020. 

 

Kontakter

Anders Kilander

Senior PR specialist

Renoveringsdrömmar, Kompani Svan, Jeopardy!, Välkommen till Köping, allmäna varumärkesfrågor