Årets tuffaste utmaning - Ensam - Premiär på Dplay under 2021

23 oktober 2020

Under 2021 kommer den prisbelönta överlevnadsserien Alone från History Channel till Sverige och Dplay när programmet får en helt egen svensk version, Ensam.
I Ensam finns det bara ett mål - att överleva på egen hand så länge som möjligt.

 

I Dplays nya serie Ensam som har premiär under 2021 är deltagarna helt ensamma ute i den nord-norska vildmarken. Långt från familj, vänner, mobiler, tv-apparater och det moderna samhället. De måste jaga mat och hitta vatten. De behöver bygga skydd mot isande kyla och kunna försvara sig mot rovdjur som hotar. De utsätts för extrem isolering långt bort från de samhälle som vi är vana vid. Allt de har är sig själva. 

 

När Alone hade premiär på History Channel 2015 blev det en fullkomlig tittarsuccé direkt. I januari 2016 belönades serien med ett pris för sitt innovativa format av The National Association of Television Program Executives (NATPE) i USA.

Formatet Alone har spelats in på majestätiska platser världen över som bergskedjan i norra Kanada, mongoliska stäppen, Patagoniens naturreservat i Argentina och den arktiska cirkeln. I Ensam beger sig deltagarna ut i den fantastiska nord-norska vildmarken där de möts av vidda slätter, höga berg och ett av Europas mest exotiska djurliv.
I årets danska version, Alene i vildmarken, satt vinnaren Kim Krohn ute i vildmarken helt själv i 60 dagar.

 

- Det här programmet är verkligen på riktigt och ingen lek. Det är arktiska iskalla vindar, ständig hungerkamp och total isolering. De kämpar verkligen sitt livs match mot Moder Natur. Jag är otroligt imponerad över våra deltagare och samtidigt övertygad om att tittarna kommer att sitta som klistrade när den här serien har premiär på Dplay, säger Mattias Askergren, exekutiv producent för Ensam på Dplay

 

Ensam spelas in i Norge och produceras av ITV Studios.

 

 

 

Kontakter

Martin Nersing

PR specialist sport

Pressansvarig sport för bland annat Allsvenskan/Superettan och OS. Samt pressansvar för Superstars o...