Rosad rollista i nya discovery+ dramaserie Vi i villa – skapad av Henrik Schyffert och FLX

8 december 2021 - Senast uppdaterad 22 mars 2022

Den omtalade romanen Vi i villa från 2008 blir till dramaserie. Det nya discovery+ originalet regisseras av Henrik Schyffert och produceras av FLX (Störst av Allt, Den osannolika mördaren, Kärlek & Anarki) med premiär på discovery+ 2022. I huvudrollerna hittar vi rosade skådespelare som Mattias Nordkvist, Sanna Sundqvist, Johan Widerberg och Helena Af Sandeberg.

I discovery+ nya dramakomedi Vi i villa, baserad på boken med samma namn från 2008 av Hans Koppel, möter vi en man på gränsen till sammanbrott.

 Anders 43, lever med fru, dotter och hund i en förortsvillaidyll. Han har ett bra jobb, ett invant umgänge, allt borde vara bra. Men Anders lämnade sina drömmar för länge sedan och känner sig instängd i det välpolerade förortslivet. Parmiddagarna, renoveringstjatet, semestertjatet och medelklassens förljugenhet står honom upp i halsen. Vuxencharaden kunde mycket väl ha fortsatt men när han en dag ser sin dotter i utanförskap känner han att han fått nog. Desperat i sin längtan efter förändring börjar han trakassera sina grannar. 

- Jag känner igen mig obehagligt mycket i Anders. I hans förakt för yta, meningslös statusjakt och machokultur. Han kämpar så mycket med att passa in i en värld som han egentligen inte vill tillhöra. Jag tror många kommer känna igen sig i Anders långsamma förfall. Jag gör det garanterat i alla fall, säger Mattias Nordkvist.

Mattias Nordkvist har gjort roller i tv-serier som Snöänglar, White Wall och är mest känd för sin rosade roll i SVT-succén Vår tid är nu

I serien får vi även se välkända ansikten som Sanna Sundqvist (Ring Mamma!Johan Widerberg (Bäckström) och Helena Af Sandeberg (Deg).

- Jag har mer gemensamt med min roll Filippa än vad jag egentligen vill ha. Hon flyr sina riktiga problem och projicerar de på helt andra världsliga saker. Just den inre konflikten är väldigt rolig att gestalta, säger Sanna Sundqvist.  

Bakom Vi i villa ligger regissör Henrik Schyffert (Spring Uje spring, Zebrarummet), huvudförfattare Tove Eriksen Hillblom (Sjölyckan, Solsidan) och avsnittsförfattare Maria Nygren (Jägarna, Advokaten, Fartblinda).

- Vi i villa är så mycket mer än en medelklassatir, den handlar om den smärtsamma insikten om att livet inte blivit som man tänkt sig, och hur det kan vara mörkt, vidrigt, roligt, varmt och kärleksfullt på en och samma gång. Man är, enligt uttrycket, aldrig lyckligare än sitt olyckligaste barn, och i serien möter vi inte bara en vilsen medelklassman utan även en pappa och en gripande far-dotter-relation central för det här dramat, säger regissör Henrik Schyffert.

I rollistan hittar vi bland andra Mattias Nordkvist, Sanna Sundqvist, Johan Widerberg, Helena Af Sandeberg, Filip Berg, Bahar Pars, Pablo Leiva Wenger

Vi i villa produceras av Lejla Bešić/FLX och får premiär på discovery+ under 2022. Inspelningen pågår.

För tidigare pressmeddelande med foton på kreatörerna, klicka här

Kontakter

Charlotte Frykman

PR specialist

Pressansvarig för Mörkt hjärta, Över Atlanten, Alla mot alla med Filip och Fredrik, Behandlingen, Ve...