Premiär för gripande dokumentären Sluta aldrig leta - Missing People 10 år - producerad av FLX, exklusivt på discovery+

9 mars 2022 - Senast uppdaterad 24 maj 2022

Sökandet efter den försvunna trebarnsmamman Carola Hällberg är den största sökinsatsen i Missing People Norrlands historia och fallet engagerade hela Västerbotten. I år firar den svenska Missing People-organisationen tio år. Vad händer egentligen när en människa försvinner? Hur drabbar det anhöriga och samhället runt omkring? Och vad driver volontärerna i en av vår tids mest omtalade frivilligorganisationer? I det FLX-producerade discovery+ originalet och dokumentären Sluta aldrig leta - Missing People 10 år får vi möta de närmaste som tvingas leva i ovissheten, och de medmänniskor som sluter upp för att hålla hoppet om svar vid liv. Premiär idag på discovery+.  

Trebarnsmamman Carola Hällberg försvann oväntat från sitt hem i Kåge norr om Skellefteå år 2020. Familj och vänner försätts i en hemsk mardröm, men hjälpen från Missing People och frivilliga från bygden gör att de tar sig igenom traumat. discovery+ originalet och dokumentärfilmen Sluta aldrig leta - Missing People 10 år är en gripande och fascinerande skildring av ett plötsligt och oförklarligt försvinnande av en nära anhörig, och av hur en hel bygd sluter upp för att hjälpa till.

- När mamma försvann kändes det så overkligt. Ovissheten är den värsta känslan jag någonsin känt och den känslan hoppas jag att ingen ska behöva uppleva. Men tyvärr så försvinner folk och Missing People kan verkligen göra skillnad. Vi är och kommer alltid vara oerhört tacksamma för allt de gjort för oss i sökandet efter vår mamma, fru och syster, säger Malin Hällberg, dotter till Carola Hällberg.

År 2022 fyller Missing People Sweden tio år. Den ideella frivilligorganisationen är en av landets mest omtalade tack vare sitt arbete med att hjälpa anhöriga i sökandet efter försvunna personer. Den här dokumentärfilmen handlar om de som ställer upp frivilligt för att söka efter saknade, och vad som händer i en familj och i ett samhälle när någon plötsligt försvinner.

- Tacksamheten sköljer över en när tankarna går tillbaka till insatserna med alla de tusentals personer som deltog i sökandet. Det är enastående att se att de strategiska tillvägagångssätt som Missing People arbetar på, som gör det möjligt att genomföra sökinsatser så effektivt. Något vi aldrig kunnat åstadkomma på egen hand. Deras insats är ovärderlig. Den kan både rädda liv, men också minska extremt mycket lidande hos anhöriga som söker svar, berättar dottern Malin Hällberg

I den exklusiva discovery+ dokumentären får vi möta flera anhöriga till Carola Hällberg, däribland döttrarna Malin och Elin Hällberg och Carolas make Ola Hällberg. De berättar hela sin gripande historia om hur det var när mamma, fru och vännen Carola plötsligt försvann vintern år 2020. Vi får även träffa personer som arbetar för Missing People i Sverige. 

- Missing People har på sina tio år i Sverige gjort ett stort och viktigt avtryck och intresset för att engagera sig är stort. Genom att inte bara skildra organisationens verksamhet utan även den förödande effekt ett försvinnande kan ha på nära och kära, samtidigt som att frivilliga medmänniskor oförtrutet sluter upp för att hjälpa till, vill vi visa på vikten av Missing Peoples arbete, säger Anne Appelberg, exekutiv producent på Discovery Networks. 

discovery+ originalet Sluta aldrig leta - Missing People 10 år produceras av Josef Sterzenbach/FLX och har premiär idag på discovery+.

Missing People Sweden är en ideell organisation som hjälper anhöriga och polis med att publicera efterlysningar och arrangera sökinsatser efter försvunna personer. För mer information, besök deras webbsida här.

 

Kontakter

Warner Bros. Discovery pressdesk

Pressdesk

För generella frågor till WBD pressavdelning.