Premiär för årets stora äventyr The Island Sverige den 10 februari på discovery+ och Kanal 5

9 februari 2022 - Senast uppdaterad 28 april 2023

Åtta folkkära svenskar kämpar sig iland på en underskön ö i Stilla havet. Men bakom den vackra vyn lurar farorna. Maria Montazami, Lisa Ajax, Thomas Wassberg, Klas Eriksson, Magdalena Graaf, Danyel Couet, Mikael Sandström och Alexandra Zazzi står inför utmaningarnas utmaning. De är nu strandsatta på den öde ön. Och de är helt isolerade från omvärlden, utan bekvämligheter eller förnödenheter. Nu ska de försöka överleva 14 dygn på ön. Och för att lyckas måste de hjälpa varandra och samarbeta. The Island Sverige har premiär torsdag 10 februari på discovery+ samt klockan 21:00 på Kanal 5.

- Mina förväntningar inför avresa var att få testa mina gränser i nya människors närvaro. Kombinationen av äventyr och mental utmaning gjorde det omöjligt att tacka nej. Jag tror inte att någon tittare blir besviken, när man ser vilken utmaning det varit. Prova att försöka sova ståendes i ett pågående monsunskyfall, säger Mikael Sandström.

Det är den ultimata utmaningen som de kliver iland till på ön; doktorn Mikael Sandström, tv-profilen Maria Montazami, artisten Lisa Ajax, idrottslegendaren Thomas Wassberg, skådespelaren och komikern Klas Eriksson, influencern och tv-personligheten Magdalena Graaf, stjärnkrögaren Danyel Couet samt kocken och tidigare Robinson-vinnaren Alexandra Zazzi.

- Det känns oerhört spännande att få vara med om ett sådant här äventyr. Det är egentligen en barndomsdröm som går i uppfyllelse; att få utmana sig själv, att se hur man fungerar under stress och som lag och hur man reagerar i extrema situationer. Jag är minst sagt taggad, säger Magdalena Graaf.

- Ett sådant här äventyr kan man bara inte tacka nej till, säger Klas Eriksson.

The Island Sverige är discovery+ nästa storslagna underhållningsprogram och originalserie som baseras på det prisade succéformatet The Island with Bear Grylls. Unikt för formatet är att stora delar av innehållet filmas av de medverkande själva, och såväl det medföljande kamerateamet som casten lever under samma förutsättningar. Alla utgör på så vis en del av äventyret. Det finns inga tävlingsmoment i The Island Sverige. Utmaningen är att hjälpa varandra att överleva de 14 dygn som gruppen är strandsatta på ön. 

- Det är med väldigt blandade känslor jag gör det här. Det är mycket nervositet och viss rädsla, men samtidigt är jag extremt taggad. Det är något helt nytt, vilket också var anledningen till att jag tackade ja. Att få gå utanför sin comfort zone samt bevisa för mig själv, mina vänner och omgivning att jag klarar en sådan här utmaning. Få bevisa det för svenska folket, för jag tror inte att de förväntar sig att det här är något jag skulle göra. Och det känns kul! säger Lisa Ajax.

The Island Sverige spelades in i augusti 2021 och produceras av Meter. Premiär på discovery+ och Kanal 5 med den 10 februari.

Mer information:

Se trailern här

Tidigare pressmeddelanden här och här

Se tittkopior för avsnitt 1 och avsnitt 2, vänligen notera angivna restriktioner. 

 

Kontakter

Mathilde Albinsson

PR Manager Sweden