Maria Montazami, Thomas Wassberg och Alexandra Zazzi strandsätts på öde ö i Stilla havet när discovery+ och Kanal 5 tar över succéformatet och unika överlevnadsexperimentet The Island

3 september 2021

Maria Montazami, Lisa Ajax, Thomas Wassberg, Klas Eriksson, Magdalena Graaf, Danyel Couet, Mikael “Soldoktorn” Sandström och Alexandra Zazzi kommer genomgå sitt kanske livs största utmaning någonsin. Under 14 dygn försöker de överleva på en öde ö utanför Panama - helt isolerade från omvärlden och utan tillgång till mat, vatten eller andra förnödenheter. Överlevnadsexperimentet är discovery+ nästa storslagna underhållningsprogram och baserad på succéformatet The Island with Bear Grylls.

- När jag fick frågan om att överleva på en öde ö med endast de kläder jag stod i tänkte jag direkt: “Wow! Robinson på riktigt!” Jag älskar utmaningar och känner mig otroligt taggad inför ett äkta äventyr, utan skyddsnät. Med endast min mentala styrka och erfarenhet i bagaget. Detta är verkligen på riktigt! Jag känner mig otroligt stolt och stark. I still got it! Vi människor klarar otroligt mycket mer än vi någonsin tror och det är häftigt att bevisa det för sig själv så ofta man någonsin kan, säger Alexandra Zazzi, en av de medverkande i discovery+ nästa originalserie och nervkittlande överlevnadsäventyr.

På en underskön ö utanför Panama i Stilla havet ska åtta folkkära, kända svenskar ingå ett unikt experiment. Tillsammans skriver de svensk tv-historia när de blir de första någonsin i ett svenskt tv-program att leva på en öde ö i 14 dygn. De är helt isolerade från omvärlden och omgärdade av naturens mäktiga krafter. De har ingen mat, vatten eller andra förnödenheter till sin hjälp, utan måste söka föda på egen hand. 

Tv-profilen Maria Montazami, artisten Lisa Ajax, tidigare längdskidåkaren Thomas Wassberg, skådespelaren och komikern Klas Eriksson, författaren Magdalena Graaf, tv-doktorn Mikael Sandström, samt kockarna Danyel Couet och Alexandra Zazzi utgör det modiga gäng som orädda kastar sig in i sitt livs äventyr. Helt på egen hand och utan sina vanliga vardagliga bekvämligheter ska de handskas med hunger, vilda djur och utmaningen att leva tillsammans med andra, under extrema omständigheter. Kommer de klara av att genomföra äventyret från start till mål?

- Det känns som ett intressant äventyr utan tävlingsmoment eller utslagningar, och där det i stället helt enkelt gäller att vara en grupp, att överleva och att lösa mat och vatten utan givna förutsättningar. Det känns väldigt spännande, säger Thomas Wassberg.

- Det är med väldigt blandade känslor jag gör det här. Det är mycket nervositet och viss rädsla, men samtidigt är jag extremt taggad. Det är något helt nytt, vilket också var anledningen till att jag tackade ja. Att få gå utanför sin comfort zone samt bevisa för mig själv och mina vänner och omgivning att jag klarar en sådan här utmaning. Få bevisa det för svenska folket, för jag tror inte att de förväntar sig att det här är något jag skulle göra. Och det känns kul!, säger Lisa Ajax.

Programmet bygger på den prisade förlagan med originaltiteln The Island with Bear Grylls, som har vunnit BAFTA för bästa reality och constructured factual. Unikt för formatet är att stora delar av innehållet filmas av de medverkande själva, och såväl det medföljande kamerateamet som casten lever under samma förutsättningar. Alla utgör på så vis en del av experimentet.

- Det här är sannerligen ett annorlunda äventyr, där våra otroligt modiga deltagare ställs inför sitt livs största utmaning av en kaliber de aldrig hade kunnat föreställa sig. Det finns inga tävlingsmoment eller utslagningar. I stället gäller det att överleva tillsammans i grupp på en isolerad och öde ö, helt utan tillgång till hjälpmedel, mat, vatten eller några som helst bekvämligheter. Kan det bli mer nervkittlande och spännande än så? Jag är så otroligt imponerad över allas mod och äventyrslystnad och är övertygad om att tittarna kommer att bli detsamma, säger Aron Gabrielsson, exekutiv producent på Discovery Networks Sweden.

- Förlagan The Island är ett omåttligt populärt och prisat program som har setts av miljontals tittare, och vi är oerhört stolta över att ha tagit över programmet till våra tittare i Sverige. Det här är ett storslaget äventyr som onekligen har alla de komponenter som krävs för att bli Sveriges nästa stora underhållningsprogram, som hela familjen kommer samlas kring. Vi ser med spänning fram emot att lansera detta spektakulära äventyrsäger Lena Strandner, programdirektör Discovery Networks Sweden.

Programmet spelas in och produceras av Meter för sändning på discovery+ och Kanal 5. 

Kontakter

Mathilde Albinsson

PR Manager Sweden