Peter Forsberg klar som expert för olympiska vinterspelen i Peking 2022

20 december 2021 - Senast uppdaterad 3 januari 2022

Ytterligare en hockeylegendar förstärker discovery+ inför olympiska vinterspelen i Peking 2022. Den tidigare stjärnspelaren Peter Forsberg blir expert tillsammans med den före detta stjärnmålvakten Henrik Lundqvist. – OS är och kommer alltid vara något alldeles extra för mig, säger Peter Forsberg.

Peter Forsberg är hyllad som en av historiens bästa ishockeyspelare på båda sidorna av Atlanten. Forsberg har vunnit två Stanley Cup-ringar med Colorado Avalanche och 2003 utsågs han till NHL:s mest värdefulla spelare. 2014 valdes supersvensken in i Hockeyns finrum Hall of Fame.

Med dubbla OS-guld och dubbla VM-guld är Forsberg även en av Sveriges mest välmeriterade landslagsspelare någonsin. Han är bland annat starkt förknippad med de olympiska spelen efter guldstraffen mot Kanada i Lillehammer 1994 och guldet i Turin 2006. Dessutom var Peter Forsberg fanbärare vid invigningen av 2010 års vinterspel i Vancouver.

Efter fyra olympiska spel som aktiv väntar nu ett andra som hockeyexpert under discovery+ sändningar (debuten som expert skedde i samband med Discoverys sändningar från olympiska spelen i Pyeongchang 2018).

– Det finns nästan inget större än ett olympiskt spel och det känns både spännande och kul att få vara med som expert ännu en gång. Vi ser ut att få en stark trupp i Tre Kronor och förhoppningsvis får vi guida tittarna till ännu en medalj, säger Peter Forsberg.

En annan som också kommer att representera discovery+ under olympiska spelen i Peking är den tidigare stjärnmålvakten Henrik Lundqvist – även han med guldmeriter från både OS (Turin 2006) och VM (Tyskland-Frankrike 2017).

Tillsammans bildar hockeylegendarerna ett stjärnteam som experter och de kommer guida tittarna från studion.

– Det här är en riktig drömduo. Att kunna ge tittarna två av våra allra största någonsin i samma studio, med deras enorma erfarenheter och kunskaper inom ishockey, känns fantastiskt, säger John Witt, projektledare för OS på discovery+.

Allt från OS och all dramatik från vinterspelen i Peking följs på discovery+. Kanal 5 bjuder på fullspäckade dagar under vinterspelen, även Kanal 9 kommer bjuda på höjdpunkter från mästerskapens gång. 

Fler experter kommer att knytas till sändningarna.