Mer golf än någonsin när discovery+ tar över rättigheterna till PGA touren 2022

9 december 2021

Med knappt en månad kvar till dess att PGA touren får ett nytt hem på discovery+ har Discovery nöjet att välkomna golfexperterna Wille Schauman och Mats Hallberg till golfens nya hemmaarena. De båda golfexperterna, som rekryterats från Cmore, kommer ta plats i discovery+ studion för att vägleda golfentusiasterna i över 40 tävlingar. 

Från och med 6 januari 2022 flyttar PGA-touren in hos Discovery. Samtliga tävlingar sänds på discovery+ och golfälskaren kommer kunna ta del av mer golf än någonsin, med över 40 tävlingar samt fler extrafeeder än tidigare. 

Nu har Discovery nöjet att även hälsa de båda golfexperterna Wille Schauman och Mats Hallberg välkomna till golfens nya hem på discovery+.

 PGA touren är i särklass världens starkaste golfrättighet och jag ser mycket fram emot att få jobba vidare med den tillsammans med teamet på Discovery! Som alltid kommer jag fortsätta sträva mot att erbjuda tittarna insikt i hur och varför topp-spelarna, vecka efter vecka, lyckas prestera extremt bra golf på några av världens tuffaste banor. Vi ses 2022, säger Wille Schauman.

Golfälskaren känner igen både Wille och Mats från Cmores sändningar av PGA touren och tillsammans sitter de på erfarenheter från touren som spelare.

– PGA touren blir bara större och större vilket lockar fler världsstjärnor för varje år. Det ska därför bli jättekul att få fortsätta följa de bästa spelarna i världen på den största och mest prestigefyllda tour även i fortsättningen, säger Mats Hallberg.

På discovery+ följer du varje slag från PGA touren, huvudsändningarna kommer även att sändas i Eurosport 2.

För att höja tittarupplevelsen ytterligare och ge golfälskaren mer golf än någonsin, kommer möjligheten att följa dramatiken på nära håll via featured holes och featured groups att finnas tillgängligt under de flesta tävlingarna. På discovery+ följer du all dramatik på PGA touren för endast 179 kronor. 

– Det känns jättekul att kunna knyta an Wille Schauman och Mats Hallberg till vår golfsatsning som tar vid 2022. De har gjort ett fint arbete när PGA-touren tidigare låg hos Cmore och vi vet att de är otroligt uppskattade av golfpubliken. Vi kommer sända över 40 tävlingar nästa år, och för att göra det bra krävs både rutin och kunskap, och det är något som de båda har mycket av säger Maja Kjellman redaktionschef på Discovery Networks Sweden.

Ytterligare namn kommer att presenteras inom kort.