Discovery köper TV4 Medias OTT-rättigheter av Telia

18 maj 2020 - Senast uppdaterad 24 augusti 2020

EU-kommissionen har i dag meddelat att man godkänner att Telia säljer sina OTT-rättigheter till Discovery. Överenskommelsen och godkännandet innebär att Dplays kunder får tillgång till TV4:s kanaler och C Mores sportkanaler med innehåll som Idol, Så mycket bättre, Bonde söker fru och stora sporträttigheter som Svenska Hockeyligan (SHL).

När EU-kommissionen under hösten 2019 godkände Telias köp av Bonnier Broadcasting med bland annat TV4, fanns det från kommissionens sida krav på en rad åtaganden. Ett av dessa åtaganden var att Telia måste licensiera sina OTT-rättigheter till minst en annan distributör.

Godkännandet av Discovery innebär att Dplay kommer att kunna visa alla TV4 Medias tv-kanaler förutom C Mores filmkanaler samt allt innehåll som VOD under 7 dagar efter sändningen. Kanalerna det gäller är TV4, Sjuan, TV12, TV4 Fakta, TV4 Guld, TV4 Film, Sportkanalen, C More Sport, C More Fotboll, C More Hockey, C More Golf och C More Live 1-5.

Telia och Discovery har träffat en motsvarande överenskommelse i Finland.

Vi är mycket nöjda med att ha nått en överenskommelse med Telia om detta populära innehåll som blir ett bra komplement till Dplays redan starka utbud. I framtiden kommer våra kunder att kunna se såväl Wahlgrens värld och Superstars som TV4-formaten Bonde söker fru och Idol på Dplay. Vi äger redan de exklusiva rättigheterna till bland annat OS, Allsvenskan och Superettan i fotboll och när Dplays kunder nu får möjlighet att se även SHL och landskamper i fotboll hos oss, blir Dplay en ännu mer attraktiv plattform för marknadens bästa underhållning, säger Nicklas Norrby, vd Discovery Sweden.

Discovery återkommer med mer information om när TV4 Medias innehåll finns tillgängligt för Dplays kunder och om detaljer kring erbjudandet.

 

Kontakter

Jessica Linnman

VP Communications Nordics

Nordisk kommunikationsdirektör Warner Bros. Discovery