Våren på discovery+

18 januari 2021 - Senast uppdaterad 28 januari 2021

Nytt år, nytt innehåll och nytt namn när discovery+ inleder det nya året. Först ut är nya kärleksäventyret Älskar, älskar inte om åtta svenskar som blivit förälskade i någon från ett annat land. Nu sätts kärleken på prov när de planerar att flytta till Sverige tillsammans. Det vankas flertalet dokumentärer och nära personporträtt om storheter som Charlotte Perrelli, Donald Trump, Maradona och Liverpoltränaren Jurgen Klopp, för att nämna några. Dessutom kommer ett gäng nya discovery+ original med bland andra Alba August, Björn Gustafsson, Kjell Bergqvist och William Spetz i de olika huvudrollerna. Det och mycket mer när våren nalkas på discovery+.

Älskar, älskar inte
discovery+ original
Premiär 19 januari på discovery+

Vad engagerar mer än kärlek och dejting? Älskar, älskar inte är ett nytt program som sammanför dessa kittlande komponenter. I programmet möter vi åtta svenskar som blivit upp över öronen förälskade i någon från ett annat land. Nu planerar deras partners att flytta till Sverige för kärlekens skull. Det är dags att bygga ett liv tillsammans. Men överlever kärleken den stora förändringen och kulturkrocken? 
Mer info

 

Alla utom vi
discovery+ original
Premiär i februari på discovery+

Ny dramakomedi i regi av Erik “Jerka” Johansson med Alba August och Björn Gustafsson i huvudrollerna. I fokus står drömmen och kampen om att bilda familj, när omgivningen ständigt lägger sig i och kommer med kloka råd om hur man lyckas. Alla utom vi är nästa discovery+ original och handlar om Hilma (Alba August) och Ola (Björn Gustafsson), som desperat försöker bli gravida. En varm och känslomässig (och ekonomisk) berg- och dalbana om ett pars längtan och svårigheter i att försöka få barn. Serien har premiär i februari på discovery+ . 
Mer info.

 

Mäklarna
discovery+ original 
Premiär i vår på discovery+

Kjell Bergqvist, Cecilia Frode och Lotta Tejle gjorde succé med den svarta komedin Mäklarna på SVT 2006. Nu rebootar discovery+ succén och återvänder till den sjavige mäklaren Kaj Modin (Kjell Bergqvist) på Hagamäklarna. Precis som förra gången träffar vi även Vilma (Cecilia Frode) och Kajs exfru Maggan, spelad av Lotta Tejle. Ny på Hagamäklarna är 20-årige praktikanten Kevin (William Spetz), som Kaj fått gratis av Arbetsförmedlingen.

15 år har gått sen sist, och Kaj är fortfarande en slashas som ljuger, bedrar och misslyckas med det mesta. Men Kaj börjar bli till åren och vill casha in, och bestämmer sig därför för att anställa en VD som kan sköta mäklarfirman. Kajs före detta adept och kollega Vilma hör av sig, vill ha jobbet, och får det. Om valet av VD visar sig klokt? Såklart det inte gör. Allt går i botten direkt, och för att rädda jobben och Kajs pension kämpar nu den udda trion Kaj, Vilma och Kevin för att få Hagamäklarna på fötter igen. I biroller hittar vi även flera av våra mest hyllade och folkkära skådespelare. 

 

Ensam i vildmarken
discovery+ original 
Premiär i vår på discovery+

Prisbelönta överlevnadsserien Alone från History Channel kommer till Sverige och discovery+ när programmet får en svensk version - Ensam i vildmarken. Det finns bara ett mål - att överleva på egen hand så länge som möjligt. I programmet är deltagarna helt ensamma ute i den nord-norska vildmarken och  jagar mat och letar vatten för att kunna överleva.
Mer info. 

 

Den stora hälsoresan 2
discovery+ original
Premiär i vår på discovery+

Förra året fick vi följa Agneta Sjödin, Anders Öfvergård, Måns Möller, Özz Nujen, Martina Haag och Martin Melin på deras svettiga väg mot en bättre fysik i Den stora hälsoresan. Och i vår är det dags för ytterligare sex folkkära svenska profiler att ge sig ut på sitt livs stora hälsoresa på discovery+. Med hjälp av det omtalade träningsfenomenet 16 weeks of hell kommer deltagarna genomgå ett stenhårt träningsprogram med en strikt diet, hela tiden stöttade och pushade av tränaren Tony Andersson. Det blir fysiskt, känslosamt med stora livsomställningar, svett, skratt och tårar. Målet: att komma ut på andra sidan de sexton veckorna starkare, friskare och mer hälsosam.

 

Dokumentär: Charlotte Perrelli – Året som förändrade allt
Premiär 31 januari på discovery+

Från internationella galascener till en kalender som ekade helt tom. I dokumentären Charlotte Perrelli – Året som förändrade allt får vi följa den ständiga schlagerdivan Charlotte Perrelli under det märkliga året 2020. Konserter inför storpublik byts mot karantänliv i lyxvillan, livspussel med man och fyra barn samt en egen klädkollektion. Men frustrationen över att inte få ägna sig åt sin passion, musiken, växer. Då ringer telefonen och allt förändras – igen. 

Dokumentär: Faking it: Donald Trump 
Premiär 19 jan på discovery+

Han är en av världens mäktigaste människor - men han har under sin tid som president offentligt kommit med osanna eller vilseledande påståenden över 22.000 gånger. Hur ska vi veta om Donald Trump talar sanning eller bara låtsas?

Dokumentär: The end of the storm
Premiär 22 jan på discovery+

Vi följer Liverpool FC bakom kulisserna under succésäsongen 2019-2020. Det blir en berättelse ur tränaren Jurgens Klopps perspektiv om klubbens laganda, taktik och värdegrund. Vi kommer nära klubben genom att träffa spelarna, fansen och följa laget över världen.

Dokumentär: What killed Maradona?
Streamar nu på discovery+

Fotbollslegenden Diego Maradona dog i november. Genom hela hans fotbollskarriär var Maradona beroende av medicin och droger på olika sätt. Men vad var det som dödade Maradona? Med hjälp av läkare, experter och människorna omkring honom får vi komma närmare Maradonas liv och hälsoproblem. 

Dokumentär: Baneheia – jakten på sanningen
6x60min
Streamar nu på discovery+

I maj 2000 hittades två små flickor våldtagna och mördade i Baneheia-området i norska Kristiansand. Utredningen av de fruktansvärda brotten och rättegången som följde var en av de mest omskrivna i Norges historia. Men i efterhand har utredningen ifrågasatts – har man verkligen fångat mördaren?

Aldrig vuxen s2
7x22min
Nya avsnitt varje fredag på discovery+

Änklingen Andreas har fått nytt dejting-självförtroende, Tone och Rakel kämpar med sitt äktenskap och Janne och Hjalmar längtar tillbaka till tiden före barnen. Børre försöker hjälpa alla – men vem hjälper Børre?

Basic Bitch s1
8x22min
Nya avsnitt varje fredag

Ny norsk humorserie om fyra tjejer som har livsfilosofin att man ska ha det fett så länge man kan, hålla ihop och glöm aldrig att det är bättre att vara en 9:a i Tønsberg än en 4:a i Oslo.

Superstars säsong 5 
Premiär 19 jan på discovery+

De är några av våra absolut mest folkkära svenska idrottshjältar och har vunnit mängder av VM- och OS-medaljer i sina respektive sporter. Nu är det dags för några av Sveriges främsta idrottsprofiler att göra upp om segern i Superstars 2021 nere på Gotland. De som är med och tävar i årets upplaga av Superstars är speedwaylegendaren Tony Rickardsson, friidrottsstjärnan Carolina Klüft, landslagsmålvakten Magnus Hedman, handbollsprofilen Staffan Olsson, fotbollsproffset Anders Limpar, längdåkaren Ida Ingemarsdotter, skidskytten Helena Ekholm, tillsammans med alpina skidåkaren Maria Pietilä Holmner.

 

Sofias Änglar - den stora återföreningen 
Premiär 20 januari på discovery+

I Sofias Änglar – Den stora återföreningen får familjer som tidigare medverkat i Sofias änglar återbesök. Vi hälsar på och följer upp hos familjer vars starka öden och historier vi minns med stor värme. Hur ser livet ut för dem i dag?

 

Helt perfekt säsong 4
discovery+ original
Premiär 24 januari på discovery+

Johan och Eva är tillbaka och vi får följa en mer skruvad version av skådespelarna. Det självupptagna paret hamnar alltid i nya och obekväma situationer, ständigt i strävan efter det perfekta livet. Glädjen är stor när det väntas tillskott i familjen Röse-Petersson, men Johan är inte helt säker på att han kommer kunna vara den brandman som Eva behöver under förlossningen. Vi återser även Johan Ulveson, Adam Pålsson, Erik Johansson och stiftar nya bekantskaper. 

 

Wahlgrens Värld säsong 9
Premiär 28 januari på discovery+

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso är redo för ännu en säsong i rutan. I vår är tittarsuccén Wahlgrens värld tillbaka med en nionde säsong på discovery+. Allt kan hända i den populära realityserien, där Pernilla och Bianca öppenhjärtigt bjuder in tittarna att följa deras liv, där känslorna går på högvarv och ingen dag är den andra lik.

Alla mot alla med Filip och Fredrik säsong 5
Premiär 1 februari på discovery+ och Kanal 5

Succéfrågesporten Alla mot alla med Filip och Fredrik går in på sin femte säsong. Precis som förut samlar vi några av våra mest folkkära kändisar och sätter deras allmänbildning på prov på de mest oväntade och underhållande sätt. Här är paren som tävlar i omgång 1:

Hanna Hellquist & Jonatan Unge
Josefin Johansson & Jesper Rönndahl
Sarah Sjöström & Staffan Lindeborg
Micke Tornving & Gry Forssell
Liv Mjönes & Gustaf Hammarsten
Cecilia Frode & Janne Josefsson
Jenny Strömstedt & Niklas Strömstedt
Gudrun Schyman & Özz Nujen

 

Lundellhuset 2 - Sveriges lyxigaste bygge 
Premiär 1 februari på discovery+

Jocke har en dröm om att göra Lundellhuset ÄNNU större, häftigare och snyggare. Men hur länge orkar Jonna och familjen vara utan ett fungerande kök? Hur länge räcker pengarna? Och kan Jocke ratta både bygge och ekonomi utan Danjals hjälp?

Grey’s Anatomy säsong 17 
Premiär 2 februari discovery+ och Kanal 5 kl. 21.00

Meredith, Bailey och de andra läkarna på Grey Sloan kliver in i en ny tid när all deras kraft går åt att rädda liv mitt i Covid-19-pandemin som lamslagit världen. Samtidigt som de kämpar för att få rätsida på sina egna liv. 

Havets hjältar säsong 2 
Premiär 18 januari på discovery+

Skärgården är bland det vackraste Sverige har och semester på och vid vatten är många svenskars dröm. Men ibland går sommardrömmarna på grund. På sjön sker tyvärr även drunkningsolyckor, båtstölder, fylla och annat som kräver blixtsnabb och proffsig hjälp. I Havets hjältar följer sjöpoliser i Stockholms och Göteborgs skärgård och några av de tusentals frivilliga inom Sjöräddningssällskapet som varje dag får rycka ut med en hjälpande hand när sjön förvandlats från ljuvaste blå bölja till mörkaste olycka eller brottsplats. Vi gör även strandhugg längs kusten och möter rutinerade seglare, tafatta sjödebutanter och de bofasta som året runt lever i den skärgård de flesta bara turistar i.

Vägens hjältar säsong 10
Premiär 20 januari på discovery+

Trafiken rusar fram på Sveriges vägar. I stressen och trängseln är olyckor, köer och utryckningar en del av vardagen. För att få kaoset att flyta så smidigt det bara går finns vägassistansen, bärgarna och larmoperatörerna alltid närvarande i en av landets tuffaste arbetsmiljöer. För tionde säsongen följer vi tittarfavoriterna Berra, bärgningsvalpen Signe, deras bärgarkollegor och de andra trafikhjältarna deras händelserika och livsviktiga arbete.

Böda camping säsong 5
Premiär 28 januari på discovery+

Nu är äntligen tittarfavoriten Böda Camping tillbaka. Camping är större än någonsin i Sverige och allt fler väljer förtält före charter – och ofta på Böda på Öland. Det blir såklart trixiga parkeringsproblem, svettiga foppatofflor, dyblöta sovsäckar, grillning i förtältet och Bag-In-Box-mys i glada grannars lag. Men även de allt vanligare superlyxiga husbilarna med inbyggt garage, yoga- och träningsfantaster… Kort och gott en äkta svensk semester. 

Sigurd får inte ligga säsong 2 (Norsk titel: Sigurd fåkke pult)
Premiär 17 februari på discovery+

Sigurd letar fortfarande efter umgänget som ska få ett slut på allt som inte fungerar i hans liv. Nu har han och hans vän Tuva hittat ett nytt kollektiv, men Tuva har fått en 40+ pojkvän och tillbringar mycket tid där, något Sigurd inte är bekväm med. Det hjälper inte Sigurds självbild när han efter en fest med för mycket alkohol vaknar upp och tror att han har blivit våldtagen. Eftersom det inte räknas som en riktig sexuell debut - eller gör det?

Humordramaserien Sigurd fåkke pult är en fiktiv men relevant skildring av utmaningar och den tabu som särskilt unga män möter i det norska samhället idag. Serien handlar om jakten efter en identitet och äkta närhet - och om utanförskap i ett samhälle som ständigt säger att du är överprivilegierad. Huvudrollerna spelas av Steinar Klouman Hallert, Erlend Mørch och Eline Grødal.

Nach säsong 1 (svensk titel Efter festen)
Premiär 25 mars på discovery+

Nach är en ny norsk dramaserie, i regi av prisbelönta Ernst de Geer och skriven av Anne Bjørnstad (Lillyhammer, Beforeigners). Efter att ha hoppat av universitetet och blivit utkastad ur sitt kollektiv tvingas Selma flytta hem till sin välanpassade lillasyster Elin och hennes sambo August. Nu ska hon ta tag i livet och bli en lyckad människa, men hennes känslor för August sätter käppar i hjulet. I dramaserien Nach följer vi trion under en sommar. Varje avsnitt är en ny efterfest.

Kontakter

Anders Kilander

Senior PR specialist

Renoveringsdrömmar, Kompani Svan, Jeopardy!, Välkommen till Köping, allmäna varumärkesfrågor



Martin Nersing

PR specialist sport

Pressansvarig sport för bland annat Allsvenskan/Superettan och OS. Samt pressansvar för Superstars o...



Mathilde Albinsson

PR Manager Sweden



Sanna Gollne

Nordic PR Director Warner Bros. Discovery