Supersuccén Playa del Sol gör comeback – på Kanal 5 och Dplay

29 mars 2019 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

En av 2000-talets mest hyllade humorserier är tillbaka. Playa del Sol gör comeback på Kanal 5 och Dplay i höst! Peter Settman återvänder som medskapare, och får sällskap av ytterligare två välkända och efterlängtade namn: Henrik Hjelt och Richard Ulfsäter.
– Playa del Sol är ett av de program jag är mest stolt över i min karriär. Därför känns det extra kul att Kanal 5 och Dplay plockar upp serien igen, säger Peter Settman.

När Kanal 5 och Dplay blåser nytt liv i serien återvänder vi till Gran Canaria där resebyrån ”Shine Travels” konflikträdda platschef, Mårten, driver stället med försiktig hand. Tiden har i princip stått stilla och betygen har sedan länge dalat. När huvudkontoret hotar med avsked och möjlig nedstängning, bestämmer sig Mårten för att ”Shine Travels” ska få tillbaka sin forna glans. Hans brokiga skara kollegor är beredda att backa sin platschef till varje pris.

Henrik Hjelt är tillbaka i huvudrollen som Mårten och får sällskap av ett nytt gäng humorstjärnor som reseledare. Även Richard Ulfsäter, som spelade den oduglige reseledaren Steffen 2009, gör comeback. 

– Jag lämnade Stockholm som Henrik och landade på Gran Canaria som Mårten. Jag hittade honom direkt under palmerna vid poolen. Det komiska är att det gör svenska turister också! De hälsar på mig som Mårten, vilket visar på igenkänning och att folk kommer ihåg Playa del sol – tio år efter att senaste säsongen sändes, säger Henrik Hjelt.

Även Richard Ulfsäter har längtat efter Playa del Sols återkomst.

– Jag säger som Gert Fylking gör när Svenska Akademien läser upp årets vinnare av litteraturpriset: ÄNTLIGEN!, säger Richard Ulfsäter.

Peter Settman skapade den första säsongen 2007, tillsammans med Jon Holmberg. Premiäravsnittet sågs av över 2,3 miljoner tittare och är därmed den näst mest tittade premiären av en svensk humorserie under 2000-talet, hack i häl på Solsidan. Settman står återigen för regin, i samarbete med Daniel Ottosson. Playa del Sol produceras av Peter Settmans bolag Brain Academy för sändning på Kanal 5 och Dplay i höst.

– Playa del Sol är ett av de program jag är mest stolt över i min karriär. Därför känns det extra kul att Kanal 5 och Dplay plockar upp serien igen. Att få jobba med Henrik Hjelt & co igen är fantastiskt och de nya avsnitten blir så bra, säger Peter Settman.

Inspelning av Playa del Sol påbörjas v. 13 på Gran Canaria och fortsätter under våren. Fler skådespelarnamn avslöjas längre fram.

 

 

Kontakter

Mathilde Albinsson

PR Manager Sweden