Stjärnspäckat i Dplay-originalet Top Gear Sverige

31 mars 2020 - Senast uppdaterad 19 maj 2020

Vårens stora premiär Top Gear Sverige, med Adam Alsing, Marko “Markoolio” Lehtosalo och Tony Rickardsson, bjuder på nostalgi och välkända ansikten. Bland andra Cecilia Forss. Programmet har premiär på Dplay senare i vår.

- Mitt enda problem är ju att jag bara har automatkörkort, och inte manuell. Men skit samma, nu kör vi, säger Cecilia Forss.

Den folkkära programledaren Adam Alsing, artisten Marko ”Markoolio” Lehtosalo och speedway-legenden Tony Rickardsson leder nya storsatsningen Top Gear Sverige. Trion kommer att testköra olika bilar och utmana varandra i biltävlingar runt om i Norden. Från snabba sportbilar i norska OS-orten Lillehammer till nostalgiska 80-talsbilar i Köpenhamn. Det blir full fart, från start - som Adam Alsing säger i programmet.

Precis som i den engelska förlagan gästas varje program av en känd profil som intervjuas och utmanas att köra en bana på kortast möjliga tid. Säsongens mästare koras sedan i det sista avsnittet.

Tidigare höjdhopperskan och expertkommentatorn Kajsa Bergqvist, målvaktslegenden Thomas Ravelli och Mattias Särnholm från Sofias Änglar, är några av namnen som kommer att gästa programmet.

Även skådespelerskan och författaren Cecilia Forss gästar programmet och berättar om sitt bilintresse i unga år, och när hennes familj var testfamilj i SVT:s Trafikmagasinet. Efter sitt bästa varv på banan i Top Gear Sverige är hon dock inte helt säker på att tiden blev den bästa.

- Det kändes som att det gick så fruktansvärt snabbt. Jag tror att jag kom sist, men jag hade nog roligast, berättar Cecilia Forss.

Top Gear Sverige är ett nordiskt samarbete mellan BBC Studios, Banijay Group, Nordisk Film TV och Discovery Networks med premiär nu i vår på Dplay. Programmet kommer senare att visas på Kanal 5.

Kontakter

Sanna Gollne

Nordic PR Director Warner Bros. Discovery