OS-guldvinnare och världsmästare i årets Superstars 2020

1 oktober 2019 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

Nu startar inspelningarna av Kristallen-nominerade Superstars där åtta av våra allra mest framgångsrika idrottsstjärnor gör upp om den åtråvärda titeln. Jessica Almenäs leder programmet som har premiär på Dplay och Kanal 5 tisdag 28 januari.

De är några av våra absolut mest folkkära svenska idrottshjältar. De har prisats världen över för sina bragder, VM-medaljer och olympiska guld. Nu är det dags för några av Sveriges största idrottsprofiler att göra upp om segern nere på Cypern.

De som tävlar om vinsten i årets upplaga av Superstars 2020 är en av världens bästa ishockeyspelare genom tiderna, Peter Forsberg, skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg, Champions League- och VM-bronshjälten Jesper Blomqvist, skidlegendaren Torgny Mogren, en av världens bästa handbollsspelare genom tiderna Magnus Wislander, höjdhopparen Emma Green med både EM-silver och VM-brons, simmerskan Emma Igelström som vunnit VM-guld och fotbollsspelaren- och diamantbollenvinnaren Hanna Marklund som vunnit både EM- och VM-silver.

- Jag älskar att tävla och har gjort det i hela mitt liv. Jag ser verkligen fram emot att få mäta mig mot några av Sveriges allra främsta idrottsmän- och kvinnor. Ska jag vinna Superstars nån gång är det nu. Jag är i hygglig form och har tränat på rätt bra under sommaren, säger Peter Forsberg.

Superstars 2020 har premiär på Dplay och Kanal 5 tisdag 28 januari och spelas in på Cypern. Programmet produceras av ITV.

- Årets startfält av Superstars är verkligen häftigt. Det här några av våra största och främsta svenska idrottsmänniskor vi har och jag tvekar inte en sekund på att de kommer gör allt för att vinna. Det är otroligt roligt också att tittarna verkligen tagit programmet till sina hjärtan. Ett starkt kvitto på det var senaste säsongen som blev Kristallen-nominerad. Nu kan jag knappt bärga mig för få ge tittarna en ny spännande säsong av Superstars 2020, säger Anne Appelberg, exekutiv producent Superstars 2020 på Discovery Networks Sweden.

Kontakter

Martin Nersing

PR specialist sport

Pressansvarig sport för bland annat Allsvenskan/Superettan och OS. Samt pressansvar för Superstars o...