Lennart Jähkel klar för Playa del Sol

3 juli 2019 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

Ytterligare ett stjärnnamn är klart för Playa del Sol, en av 2000-talets mest hyllade humorserier med premiär på Kanal 5 och Dplay i höst. Skådespelaren Lennart Jähkel spelar semesterortens frispråkige bartender Lelle, som serverar sangria och praktfulla drinkar på sitt helt eget unika sätt.

Henrik Hjelt, Richard Ulfsäter, Malin Persson, Cecilia Forss och Lennart Jähkel. Det är uppställningen som spelar den brokiga skaran karaktärer kring resebyrån ”Shine Travels”, när Kanal 5 och Dplay blåser nytt liv i en av 2000-talets mest hyllade humorserier – Playa del Sol.

Tio år har förflutit sedan vi besökte resebyrån ”Shine Travels”. Tiden har i princip stått stilla och betygen har sedan länge dalat. Men när huvudkontoret hotar med avsked och möjlig nedstängning, bestämmer sig platschefen Mårten för att ”Shine Travels” ska få tillbaka sin forna glans och göra resebyrån till en het snackis bland alla charterturister igen. Vid sidan av hans kamp träffar vi även bartendern Lelle, spelad av Lennart Jähkel, som driver sin poolbar med mycket bestämd hand.

- Det känns fantastiskt kul att vara med i Playa del Sol, att ha fått jobba med detta proffsiga supergäng på Kanarieöarna och dessutom få en egen bar tjugo meter från Atlanten att basa över, säger Lennart Jähkel.

Tvåfaldigt Guldbaggenominerade Lennart Jähkel, med storfilmer och tv-serier som bland andra Så som i himmelen, Jägarna, Pistvakt, Så ock på jorden samt C/o Segemyhr på sin meritlista, beskriver Lelle som en rolig roll att spela.

- Lelle är en gammal räv. Han började säkerligen som smörgåsnisse på Operakällaren redan i tioårsåldern och har därefter stått i alla barer som är något, men han är lite egen av sig och hemlighetsfull kring sin historia. Det finns alltid en utmaning i att spela komedi, men det har varit en väldigt rolig roll att ta sig an.   

Det är sedan tidigare klart att Henrik Hjelt återvänder i huvudrollen som Mårten och att även Richard Ulfsäter, som spelade den oduglige reseledaren Steffen 2009, gör comeback. Nya reseledare i gänget är Cecilia Forss (Louise) och Malin Persson (Melody).

Peter Settman skapade den första säsongen 2007 av Playa del Sol, tillsammans med Jon Holmberg. Premiäravsnittet sågs av över 2,3 miljoner tittare och därmed den näst mest tittade premiären av en svensk humorserie under 2000-talet, hack i häl på Solsidan. Settman står återigen för regin, i samarbete med Daniel Ottosson.

Playa del Sol spelades in under våren på Kanarieöarna och produceras av Peter Settmans bolag Brain Academy för sändning på Kanal 5 och Dplay i höst.

Kontakter

Mathilde Albinsson

PR Manager Sweden