Klart för ny säsong av tittarsuccén Pappas pojkar på discovery+

9 februari 2021 - Senast uppdaterad 16 juni 2021

  • Succén Pappas pojkar klar för andra säsong 
  • Humortrion JLC och Christoffer Nordenrot åter i huvudrollerna
  • discovery+ utökar sitt utbud med fler original-produktioner, däribland Alla utom viÄlskar älskar inteMäklarna, Udda veckor och Pappas pojkar

 

Discovery+ originalserie Pappas pojkar, med Sveriges största humortrio JLC (Jonas Fagerström, Lucas Simonsson och Carl Déman) och Christoffer Nordenrot i spetsen, hade premiär i december 2020 och slog på kort tid historiskt tittarrekord. Programmet kretsar kring fyra bortskämda killar som trots omgivningens allt mindre tålamod fortfarande lever samma bekymmerslösa partyliv som när de gick på gymnasiet tio år tidigare. Nu är det klart att det blir en säsong 2 av originalserien, och givetvis med samma kvartett i huvudrollerna.

-Det ska bli skitkul att få spela in en ny säsong och att få gå in i bubblan av manusläsning och karaktärstänkande. Eftersom jag vanligtvis inte skådespelar är det en väldigt rolig utmaning som jag ser fram emot att få göra igen, säger Jonas Fagerström.

Komediserien Pappas pojkar kretsar kring de bästa vännerna Mathias, Leo, Herman och Jens, fyra bortskämda killar som en gång var coolast i plugget i en finare Göteborgsförort. 10 år senare bor de forfarande tillsammans utan att ha gjort mer än att festa och vägra vuxenliv, allt tack vare deras rika pappors överseende. Men omgivningen är rejält trött på grabbgängets omogna och ofta olämpliga beteende. 

- Jag ser fram emot att ta vid där vi slutade och att gå ännu djupare i karaktärerna och balansen mellan humor och dramat i berättelsen. Gillade man säsong 1 tror jag verkligen att man kommer älska säsong 2, säger Christoffer Nordenrot.

Premiären av Pappas pojkar var den mest sedda scriptade serien på Discoverys digitala plattformar under en premiärvecka – någonsin. Och nu är det alltså klart: det blir en säsong 2 av Pappas pojkar för discovery+, och även denna gång ser vi Jonas Fagerström, Lucas Simonsson, Carl Déman och Christoffer Nordenrot i huvudrollerna. Jonas, Carl och Lucas utgör till vardags Sveriges absolut största humortrio JLC och driver en av Sveriges mest populära poddar  - ”Mellan himmel och jord”. Den fjärde huvudrollen spelas av rutinerade skådespelaren Christoffer Nordenrot (Pappa på förskolan, Den blomstertid nu kommer, Fallet).

- Efter den otroliga tittarrespons vi fått för den första säsongen känns det fantastiskt roligt att vi nu gör en till. Och eftersom dessa fyra fantastiska skådespelare följer med på en vända till så vågar jag lova att det kommer bli ÄNNU roligare, säger Mattias Askergren, exekutiv producent för Pappas pojkar på discovery+.

- Med vår strategiska satsning på ännu fler originalserier till discovery+ kombinerar vi vår starka globala position med Sveriges och Nordens bästa originalserier som våra tittare älskar. Pappas pojkar blev snabbt en succé och det känns helt självklart att vi inleder produktionen av en andra säsong, säger Axel Eriksson, VP Content and Programming Discovery Networks Sweden.

Pappas pojkar är en svensk adaption av den norska streamingsuccén Hvite Gutter som sedan starten har toppat de norska streaminglistorna, vunnit flera humorpriser och nominerats till ännu fler TV-priser. Pappas pojkar är ett discovery+ original och produceras av Nexiko. Säsong 2 planeras spelas in senare i år.

Kontakter

Charlotte Frykman

PR specialist

Pressansvarig för Mörkt hjärta, Över Atlanten, Alla mot alla med Filip och Fredrik, Behandlingen, Ve...