Historiskt tittarrekord för Pappas pojkar på Dplay

18 december 2020

Huvudkaraktärerna i Dplays nya humorserie Pappas pojkar må vara misslyckade, men programmet är redan en av årets största tittarsucceer. Pappas pojkar är den mest sedda scriptade serien på Dplay under en premiärvecka – någonsin. Och redan efter mindre än två veckor har programmet seglat upp på topp tio över de mest sedda programmen på Dplay totalt under året oavsett genre.

Dplays originalserie Pappas pojkar, med Sveriges största humortrio JLC (Jonas Fagerström, Lucas Simonsson och Carl Déman) och Christoffer Nordenrot i spetsen, hade premiär söndagen den 6 december på Dplay, och redan efter mindre än två veckor står det klart att det är en enorm tittarsuccé. Inget annat scriptat program på Dplay har setts av lika många tittare den första veckan - någonsin. Och redan nu är programmet ett av de tio mest konsumerade på Dplay i år, oavsett genre.

- Det känns fantastiskt att serien har fått så fin respons från så många! Detta var ett stort steg för mig och första gången jag fick testa på skådespeleri på riktigt, så jag var verkligen nervös över hur serien skulle tas emot. Vi är så sjukt glada att ni är så många som tittar, delar och uppskattar serien, säger Carl Déman.

- Detta är fantastiskt roligt! Vi på Discovery blev så glada när JLC och Christoffer tackade ja till att spela de här vilsna gossarna. Så ett stort tack till dem förstås, till alla i ensemblen och Nexiko som producerade serien, säger Mattias Askergren, exekutiv producent för Pappas pojkar på Dplay.

Komediserien Pappas pojkar kretsar kring de bästa vännerna Mathias, Leo, Herman och Jens, fyra bortskämda killar som en gång var coolast i plugget i en finare Göteborgsförort. 10 år senare bor de forfarande tillsammans utan att ha åstadkommit så mycket förutom att festa och leva det bekymmerslösa livet på repeat, allt tack vare deras välbärgade pappors överseende. Att det är hög tid att växa upp blir allt tydligare – åtminstone för killarnas omgivning, som börjar tröttna på deras omogna och ofta olämpliga beteende.  

- Att filma Pappas pojkar var otroligt kul, det är inte ofta man skrattar så mycket och det tror jag märks i resultatet. Jag älskade att få använda en ganska rå humor för att få belysa och ta upp grabbighet och skeva värderingar. Fantastiskt kul att så många tittar, tycker och framförallt skrattar, säger Christoffer Nordenrot.

 

Mer om Pappas pojkar:

Nya avsnitt av Pappas pojkar visas på Dplay varje söndag. I huvudrollerna som de fyra bortskämda bästa kompisarna ser vi Jonas Fagerström, Lucas Simonsson, Carl Déman och Christoffer Nordenrot. Jonas, Carl och Lucas utgör till vardags Sveriges absolut största humortrio JLC som driver en Sveriges mest populära poddar  - ”Mellan himmel och jord”. Komediserien Pappas pojkar blir trions debut som skådespelare i scriptad underhållning för tv. Den fjärde huvudrollen spelas av rutinerade skådespelaren Christoffer Nordenrot (Pappa på förskolan, Den blomstertid nu kommer, Fallet mm).

I andra roller hittar vi bland många andra Anders Ekborg, som spelar Hermans (Carl Demáns) pappa, Jonas Malmsjö, som spelar Leos (Jonas Fagerströms) pappa samt Happy Jankell och Claes Malmberg.

Pappas pojkar är en svensk adaption av den norska streamingsuccén Hvite Gutter som är uppe i fyra säsonger och sedan starten har toppat de norska streaminglistorna, vunnit flera humorpriser och nominerats till ännu fler TV-priser. Pappas pojkar är ett Dplay Original och produceras av Nexiko. Producent: Pontus Gårdinger, regi: Jonna Nordenskiöld och John Lundberg. 

Kontakter

Anders Kilander

Senior PR specialist

Renoveringsdrömmar, Kompani Svan, Jeopardy!, Välkommen till Köping, allmäna varumärkesfrågor