Erik “Jerka” Johansson gör regidebut i discovery+ originalet “Alla utom vi” med hyllade Alba August och Björn Gustafsson

22 december 2020 - Senast uppdaterad 7 januari 2021

Stjärnstpäckat i ny dramakomedi när discovery+ utökar utbudet med storsatsningen Alla utom vi. I fokus står drömmen och kampen om att bilda familj, när omgivningen ständigt lägger sig i och kommer med kloka råd om hur man lyckas. I huvudrollerna ser vi inga mindre än Alba August och Björn Gustafsson. För regi och manus står Erik “Jerka” Johansson som dessutom gör regidebut. Alla utom vi är ett discovery+ original med premiär våren 2021 på discovery+. 

Dramakomedin Alla utom vi är nästa discovery+ original och handlar om Hilma (Alba August) och Ola (Björn Gustafsson), som desperat försöker bli gravida. En varm och känslomässig (och ekonomisk) berg- och dalbana om ett pars längtan och svårigheter i att försöka få barn. Serien har premiär på discovery+ våren 2021. 

- Det har varit en dröm att få gå in i det här projektet tillsammans med Björn, och att få jobba med Jerka som jag respekterar så mycket. Det finns ett hål i svensk dramady som jag med den här serien tror att vi har lyckats fylla. Vi har gjort allt vi kan för att ge den en ny färg och ton som i alla fall jag har saknat, säger Alba August. 

- Det mesta i livet handlar ju om att satsa. Jag tycker det är roligt att discovery+ gör en hel serie om bara det, säger Björn Gustafsson. 

För regin står Erik “Jerka” Johansson (Helt perfekt, Bonusfamiljen, Maria Wern), som också adapterar manuset i samarbete med Sebastian Johansson. Alla utom vi är Eriks regidebut.

- Det har varit ett väldigt roligt projekt, om än en stor utmaning att både skriva manus och regissera, dessutom under ett rätt tight schema. Men jag tycker att resultatet är fint och att samtliga skådisar levererar. Det känns sjukt kul att göra just den här serien för discovery+, jag tittar själv på discovery+ och tycker att den här serien behövs i utbudet, säger Erik “Jerka” Johansson.

I den stjärntäta rollistan ser vi dessutom Adam Lundgren, Malin Cederbladh, Christopher Wagelin, Celie Sparre, Göran Ragnerstam, Janna Granström med flera. 

- Vi är så väldigt stolta över Alla utom vi och det fantastiska arbetet såväl bakom som framför kameran. Jerka gör en strålande regidebut och Björn och Alba briljerar i sina rollkaraktärer. Det ska bli en fröjd att få visa upp resultatet på discovery+ nu i vår, säger Anne Appelberg, exekutiv producent för Alla utom vi på Discovery Networks Sweden.

Alla utom vi är en svensk adaption av den prisbelönta kanadensiska digitala humorserien How to buy a baby. Alla utom vi är ett discovery+ original som spelades in hösten 2020 och produceras av Warner Bros ITVP (Älska mig) med premiär våren 2021 på discovery+. 

Dplay byter namn till discovery+ när Discovery lanserar den nya globala streamingtjänsten i januari 2021.

Kontakter

Mathilde Albinsson

PR Manager Sweden