Discovery Networks Sverige rekryterar ny redaktionschef och fotbollschef till sporten

3 november 2020

2021 blir ett häftigt år för alla sportälskare. Discovery Networks Sverige är stolta över att kunna sända två av de finaste sporthändelserna; Allsvenskan och OS i Tokyo. I ett led att fortsätta utveckla sändningarna och förmedla den bästa tittarupplevelsen har Discovery Networks Sverige nu rekryterat Maja Kjellman som ny redaktionschef och Pär Andersson till ny fotbollschef.

Maja Kjellman kommer från och med 1 december ta över rollen som redaktionschef på Discovery Networks Sverige. Under perioden 2014 - 2016 jobbade Maja som produktionsledare på Discovery Networks där hon bland annat styrde kanalens VM-kvalsändningar, handbollsmästerskap och Europa League. Maja Kjellman har lång tv-erfarenhet och har tidigare jobbat på TV4 Sporten.

- Jag har saknat att vara en del av Discoverys sportredaktion och är oerhört glad över möjligheten att få jobba ihop med den här begåvade och roliga gruppen igen, säger Maja Kjellman, ny redaktionschef på Discovery Networks Sverige.

Pär Andersson har under de senaste fem åren varit sportchef på Expressen men går nu till en nyinrättad roll på Discoverys sportavdelning. Pär har på kvällstidningen byggt en redaktion som ofta varit nyhetsledande kring svensk fotboll och svensk idrott. Innan åren som sportchef var han nyhetschef och reporter, med bland annat två olympiska spel och flera andra större mästerskap som utsänd. Pär kommer i sina nya roll som fotbollschef ansvara för planering och innehåll för kanalens fotbollssändningar. Han tillträder sin nya roll som fotbollschef 1 februari 2021. 


- Allsvenskan är i mina ögon världens bästa liga, utan tvekan, så det här är ett drömjobb för mig. Jag ser verkligen fram mot att få vara med och utveckla de starka fotbollssändningar som görs runt allsvenskan och superettan i dag, säger
Pär Andersson, ny fotbollschef på Discovery Networks Sverige.

Kontakter

Martin Nersing

PR specialist sport

Pressansvarig sport för bland annat Allsvenskan/Superettan och OS. Samt pressansvar för Superstars o...