Den stora hälsoresan flyttar in på Dplay

14 april 2020 - Senast uppdaterad 3 augusti 2020

16 Weeks of Hell är namnet på den träningsform som inspirerat och lockat kändisar att under 16 veckor pressa sig själva till det yttersta för att få superkroppen. Nu blir en av Sveriges mest omtalade träningsform ett Dplay-original - Den stora hälsoresan - från soffpropp till superkropp flyttar in på Dplay 6 maj.

Magnus Hedman, Pontus Kåmark och Anders Limpar. Alla har de genomlidigt det strikta kostschemat och det krävande träningsfenomenet 16 Weeks of Hell. Nu är det dags för sex nya och välkända ansikten att under 16 veckor utmana sig själva i vad som kan vara deras största träningsutmaning hittills.

I Dplay-originalet Den stora hälsoresan - från soffpropp till superkropp får vi under åtta avsnitt följa med när programledarna Agneta Sjödin och Anders Öfvergård, komikerbästisarna Måns Möller & Özz Nujen, författaren Martina Haag samt polisen Martin Melin kämpar sig igenom 16 veckors helvete.

Det blir en fysisk och emotionell resa med fasta rutiner, svett och många tårar.

 - Det känns jättejobbigt men kul att vara med på detta. Jag vill kunna gå in i ett mötesrum och tänka att jag kan lyfta ut varenda en som sitter i rummet, inklusive pianot. Så stark vill jag känna mig efter 16 veckor. Den största utmaningen för mig är att jag inte får äta en god frukost. I vanliga fall äter jag som en häst, så utmaningen är att inte tappa skärpan på grund av det strikta kostschema vi måste hålla oss till säger författaren och skådespelaren Martina Haag.

Vid deltagarnas sida kommer Tony Andersson, grundaren av 16 Weeks of Hell att stötta och vägleda deltagarna genom deras tuffaste veckor i livet.

- Det känns väldigt roligt och inspierande att tillsammans med Dplay få visa upp min träningsform för hela svenska folket. Det kommer krävas otroligt mycket av deltagarna för att de ska lyckas fullfölja detta. De måste vara beredda på att göra allt för att nå resultat och de vet garanterat inte vad de verkligen gett sig in på. I en snittgrupp misslyckas 15 % att genomföra denna utmaning så oddsen talar emot dem. Vi kommer peppa och stödja dem men i slutändan handlar allt om dem själva, säger Tony Andersson.

Den stora hälsoresan - från soffpropp till superkropp produceras av Nexiko och har premiär på Dplay 6 maj.

- 16 weeks of hell är ett träningsfenomen som verkligen blivit en snackis och därför känns det extra kul att kunna bjuda Dplay-publiken på detta superintressanta program. Att vi också lyckats knyta oss an en så bra cast gör att vi tror stenhårt på att detta är ett format som kommer göra sig starkt på Dplay säger, Anne Appelberg, exekutiv producent.

Se trailer här!