Vinterhjältarna klara för olympiska spelen i Peking 2022

10 december 2021 - Senast uppdaterad 3 januari 2022

De är två av vintersportens svenska hjältar och har tillsammans skördat fyra OS-medaljer för Sveriges räkning. Han i utförsåkning och hon i skidskytte. Nu väntar ännu ett OS-äventyr för de svenska medaljtagarna när Discovery Networks Sweden välkomnar OS-hjältarna André Myhrer och Magdalena Forsberg som expertkommentatorer för de olympiska vinterspelen i Peking 2022. 

Med 55 dagar kvar till olympiska vinterspelen i Peking hälsar Discovery de två skidhjältarna André Myhrer och Magdalena Forsberg välkomna till den trupp som kommer bevaka Sveriges medaljchanser i Peking 2022.

 - Det känns superkul att få möjligheten att arbeta med OS i Peking. De olympiska spelen betyder oerhört mycket för mig och det är verkligen något speciellt att gå in i OS-bubblan. Nu får jag möjlighet att uppleva spelets charm vid sidan om och samtidigt guida de svenska tittarna när svenskarna förhoppningsvis gör upp om medaljplatserna, säger André Myhrer, nybliven alpinexpert på Discovery Networks Sweden.

Myhrer som representerat Sverige vid fyra olympiska mästerskap gjorde stora avtryck på slalomscenen. I Vancouver 2010 bärgade han hem ett OS-brons och vid vinterspelen i Pyeongchang 2018 blev svensken historisk när han nådde hela vägen fram och blev den äldste guldmedaljören genom tiderna. Förutom vinterspelen i Peking är André Myhrer även aktuell för Discoverys populära familjeunderhållningsprogram Superstars som har premiär 2022.

En annan som också kommer att representera Discoverys team på plats i Peking är den föredetta skidskytteåkaren Magdalena Forsberg.

- Jag ser fram emot att vara på plats och följa de blågula hjältarna när de tävlar i vad som många upplever är det absolut största mästerskap en kan tävla i, vilket jag ska försöka förmedla ut i stugorna där hemma, säger Magdalena Forsberg. 

Magdalena Forsberg har även hon nått stora framgångar när hon representerat Sverige i vinterspelen. I Salt Lake City 2002 tog hon hem två bronsmedaljer i distans och sprint. Utöver OS-medaljerna tog hon under sin karriär 13 VM-medaljer.

- Det är jättekul för oss på Discovery, men också för våra tittare, att André och Magdalena kommer stärka upp våra sändningar från OS i Peking. Det är två meriterade och omtyckta profiler som vi nu kan addera till vår OS-trupp, säger John Witt som är projektledare för OS på Discovery Networks Sweden. 

Tidigare stod det klart att före detta stjärnmålvakten i ishockey, Henrik Lundqvistansluter till Discovery som expertkommentator.

Allt från OS och all dramatik från vinterspelen i Peking följs på discovery+. Även på Kanal 5 kommer sportälskaren kunna njuta av fullspäckade dagar där OS-studion guidar tittarna från 07.00 till 17.00. Därefter välkomnar Jessica Almenäs tittarna vid 19.00 och sammanfattar dagens dramatik. Även Kanal 9 kommer bjuda på höjdpunkter från mästerskapens gång.

Fler experter kommer att knytas till sändningarna.