Våren är runt hörnet med nya premiärer och spännande säsongsstarter på Kanal 5 och discovery+

20 december 2022 - Senast uppdaterad 21 december 2022

Vi går mot ljusare tider. Och det är ett sprakande 2023 och en lysande tv- och streamingvår vi har framför oss på Kanal 5 och discovery+. Vi välkomnar helt nya programmet Stugdrömmar med Sofia Wistam, Johnnie Krigström, Mattias Särnholm och Gustav Ovland. Och vi hälsar frågesporternas urmoder Jeopardy!, nu under ledning av Mikael Tornving, välkommen tillbaka till Sverige. Lasse Kronér, Linda Pira och Marcus Schenkenberg m.fl. kastar sig ut på sitt livs äventyr i kittlande The Island Sverige och i Superstars följer vi flera av Sveriges främsta idrottare som gör upp om den åtråvärda statyetten. Det och mycket mer på Kanal 5 och discovery+ med start redan i januari. 

NYA PREMIÄRER 

Fboy Island Sverige
Premiär 19 januari på discovery+ och Kanal 11

I årets stora realityserie FBOY Island Sverige får vi följa Theresé, Awa och Olivia som under ledning av programledaren Klara Elvgren får möta och dejta tjugo killar på en tropisk ö i jakten på äkta kärlek. Problemet: bara hälften av killarna har kommit för att hitta kärleken. Den andra halvan bryr sig mer om vinstpengar än ett långvarigt förhållande. I FBOY Island Sverige släpas förlegade könsroller och dejtingbeteenden fram i ljuset och avväpnas på lika oväntade som spännande och framförallt underhållande sätt.

Jeopardy! 
Premiär 30 januari på Kanal 5 och discovery+

Jeopardy! är äntligen tillbaka och denna gången lett av programledare och komikern Mikael Tornving. Här kommer 27 av våra mest allmänbildade kända svenskar att göra upp om en vinstpott som sedan går till välgörenhet. Grundkonceptet är samma vinnande koncept som från början - det är programledaren som ger svaren, och de tävlande som ställer frågorna. Snabbast vinner, och för varje rätt frågeställning ökar vinstpotten. 

Startelvan
Premiär i januari på Kanal 5 och discovery+

I det nya discovery+ formatet Startelvan kommer fokus ligga på de allsvenska lagens startelvor, och utifrån detta diskuteras nyförvärv, luckor efter förlorade spelare, nya tränare och spelsystem, samt vinterns resultat. I studion blir det populära och välkända profiler som bland andra Alexander AxénJonas Dahlquist, Diljen OtluEmelie Zaar ÖlanderPär Hansson och Nordin Gerzic.

Stugdrömmar
Premiär 1 februari på Kanal 5 och discovery+

Det finns inget vi svenskar älskar mer än våra sommarstugor. Därför beger sig Sveriges mest älskade trio i Sofia WistamJohnnie Krigström och Mattias Särnholm ut på vägarna för att ta oss till fantastiska hus och platser som många svenskar bara kan fantisera om.

Kungen med två ansikten
Premiär 1 februari på Kanal 5 och discovery+

Warner Bros. Discovery gör tillsammans med historikern, författaren och journalisten Åsa Linderborg en dokumentärserie i fem delar om kung Carl XVI Gustaf, som nästa år firar 50 år på tronen. Kungen med två ansikten är en berättelse om Sveriges monarki, kungafamiljens roll i samhället och vad som händer när människan bakom monarken gör sig påmind. Genom intervjuer och arkivfynd undersöker Åsa Linderborg den svenska monarkin. Vi får ta del av nya, unika insikter och en fördjupad och mer mångfacetterad bild av kungen och monarkin i Sverige.


NYA SÄSONGSSTARTER

Superstars, säsong 7
Premiär 30 januari på Kanal 5 och discovery+

De är åtta av Sveriges främsta idrottare genom tiderna och sinsemellan har de kammat hem OS-guld, VM-brons, EM-medaljer och en rad svenska rekord. När tittarsuccén Superstars återvänder väntar en ny utmaning för de svenska medalj- och rekordinnehavarna. De som kommer att göra upp om den åtråvärda Superstars-statyetten 2023 är inga mindre än Frida Hansdotter, Jenny Rissveds, Angelica Bengtsson, Helen Alfredsson, Lars Frölander, Kennet Andersson, Mathias Fredriksson och Michel Tornéus.

Tidigare säsonger finns att streama på discovery+

Alla Mot Alla, säsong 9
Premiär 30 januari på Kanal 5 och discovery+

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson samlar några av våra mest folkkära kändisar och sätter deras allmänbildning på prov på de mest oväntade och underhållande sätt.

Tidigare säsonger finns att streama på discovery+

Gränsbevakarna Sverige, säsong 2 
Premiär 31 januari på Kanal 5 och discovery+

Tusentals människor passerar varje dag Sveriges gränser och flödet av varor är enormt. I Gränsbevakarna Sverige fortsätter vi att följa tulltjänstemän, utredare, spanare och hundförare som dagligen säkrar Sveriges gränser, hamnar och flygplatser.

Tidigare säsonger finns att streama på discovery+

Välkommen Till Köping, säsong 3
Premiär 31 januari på Kanal 5 och discovery+ 

Våra älskade vänner från Köping är tillbaka och vi följer dem i vardag och fest, glädje och sorg. MatsSofiaLinda och bröderna Bowling får sällskap av nya kompisar.

Tidigare säsonger finns att streama på discovery+

The Island Sverige, säsong 2
Premiär 2 februari på Kanal 5 och discovery+

Tre veckor på en öde ö långt ut i Stilla havet. Hårdare väder och svårare att hitta mat. Detta utlovas när tittarsuccén The Island Sverige återvänder till discovery+ och Kanal 5 för en säsong två av överlevnadsprogrammet. Årets deltagare som ska överleva på ön långt ut i Stilla havet är inga mindre än Emma Igelström, Marcus Schenkenberg, Lasse Kronér, Linda Pira, Dragomir Mrsic, Magdalena Kowalczyk och Dermot Clemenger

Tidigare säsonger finns att streama på discovery+

Wahlgrens Värld, säsong 13
Premiär 2 februari på Kanal 5 och discovery+

Allt kan hända i Wahlgrens värld, där Pernilla öppenhjärtigt bjuder in tittarna att följa hennes liv, där känslorna går på högvarv och ingen dag är den andra lik. I säsong 13 lånar Pernilla Biancas nya våning i stan medan huset byggs färdigt och blir provbo med Christian - och några till. Den enda som inte bor där är Bianca!

Tidigare säsonger finns att streama på discovery+

FLER DOKUMENTÄRER

January 6th 
Premiär 5 januari på discovery+

Med hjälp av intervjuer med politiker, poliser och ögonvittnen tar vi oss närmare stormningen av Capitolium den 6 januari 2021. Vi hör från talman Nancy Pelosi, kongressledamoten Liz Cheney, senatorer, anställda och poliserna som var först på plats.

The price of Glee
Premiär 23 januari på discovery+

TV-serien Glees skådespelare och inspelningsteam avslöjar överraskande sanningar om produktionen av serien och berättar om Hollywoodsuccéens snabba uppgång och tragedierna som drabbade några av stjärnorna. Från den tragiska överdosen som tog Cory Monteiths liv till den chockerande upptäckten av barnpornografi hos Mark Salling och hans död och det misstänkta dödsfallet när Naya Rivera drunknade.

Death by fame
Premiär 30 januari på discovery+

Följ med bakom kulisserna på berömmelsens baksida när utredare avslöjar sanningen bakom omskrivna dödsfall bland Hollywoods stjärnor.

KOMMANDE PREMIÄRER SENARE I VÅR 

Bianca, säsong 2
Premiär i vår på Kanal 5 och discovery+
 
I vår är hela Sveriges talkshow BIANCA tillbaka på Kanal 5 och discovery+. Det blir oväntat och överraskande när Sveriges främsta profil Bianca Ingrosso forsätter att bjuda in spännande och aktuella gäster till oförglömliga möten. 

Tidigare säsong finns att streama på discovery+

Lundellhuset, säsong 5
Premiär i vår på discovery+


Jocke och Jonna fortsätter bygga sitt lyxiga drömhus i en rykande, färsk säsong av Lundellhuset

Tidigare säsonger finns att streama på discovery+

Vem tror du att du är?, säsong 3
Premiär i vår på Kanal 5 och discovery+

Varifrån kommer du – egentligen? Vilka hemligheter och berättelser finns att avslöja i just din släkt? I sökandet efter sina rötter hittar svenska kändisar oväntade, starka och aldrig tidigare avslöjade berättelser. Om mod, mörker, kärlek – alla de gripande öden som är deras ursprung.

Tidigare säsonger finns att streama på discovery+

Kontakter

Warner Bros. Discovery pressdesk

Pressdesk

För generella frågor till WBD pressavdelning.


Senaste nytt