Tittarsuccé för premiären av Henrik Schyfferts kritikerhyllade Vi i villa på discovery+ och Kanal 5

11 april 2022

Henrik Schyfferts nya komediserie Vi i villa har fått en raketstart på discovery+ och Kanal 5. Redan före premiären i torsdags har det nya discovery+ originalet hyllats av kritikerna och kallats "årets hittills bästa serie". Och tittarna följer med. Premiären av Vi i villa är en av de starkaste starterna på discovery+ för ett scriptat original någonsin, och har legat fortsatt i topp på listan över de mest sedda programmen under hela helgen.  Nya avsnitt av Vi i villa streamar torsdagar på discovery+ och visas kl 21.00 samma kväll på Kanal 5.

- Det är väldigt kul att så många redan både tittat och verkar fatta vad vi ville göra. Stort tack till alla våra otroliga skådisar, hela det fantastiska filmteamet, FLX, och inte minst till Discovery för förtroendet att vi fick krångla och göra den här serien precis så här, säger Henrik Schyffert.

Vi i villa kretsar kring Anders som lever förortsvillaliv tillsammans med sin fru, dotter och hund. Han har ett bra jobb, ett invant umgänge: allt borde vara bra. Men Anders känner sig instängd i det välpolerade förortslivet. Parmiddagarna, renoveringstjatet, semestertjatet och medelklassens förljugenhet står honom upp i halsen. När han en dag ser sin dotter i utanförskap får han nog. Desperat i sin längtan efter förändring börjar han trakassera sina grannar. 

Originalserien Vi i villa, i regi av Henrik Schyffert, är baserad på romanen med samma namn från 2008 av Hans Koppel. I huvudrollen som Anders ser vi Mattias Nordkvist som synts i tv-serier som Snöänglar och White Wall men kanske allra mest är känd för sin roll i SVT-succén Vår tid är nu. Vi i villa hade premiär i torsdags den 7 april på discovery+ och Kanal 5, och är redan nu en succé. Kritikerna har hyllat den och kallar serien för "ett måste" och "årets hittills bästa svenska serie". Och starten för Vi i villa blev stark på Kanal 5 samt en av de bästa premiärerna för en scriptad originalserie på discovery+ under det första dygnet någonsin, och har fortsatt legat i topp bland de mest sedda programmen under hela helgen.

- Det har varit fantastiskt att få vara med och se den här helt unika serien växa fram. Redan från dag ett kände vi att vi hade något stort på gång, och Henrik har tillsammans med skådespelarna och hela FLX-teamet levererat ett program över alla förväntningar, säger Anne Appelberg, exekutiv producent för Vi i villa på discovery+ och Kanal 5.

Bakom Vi i villa ligger regissör Henrik Schyffert, huvudförfattare Tove Eriksen Hillblom och avsnittsförfattare Maria Nygren.

Huvudpersonen Anders spelas av Mattias Nordkvist, och i övriga bärande roller ser vi Sanna Sundqvist, Johan Widerberg, Helena Af Sandeberg, Filip Berg samt Tuva Li Törnros Ramel som spelar Anders dotter. På rollistan hittar vi även bland andra Bahar Pars, Uje Brandelius och Pablo Leiva Wenger.

Musiken till Vi i villa är komponerad och producerad av Johan T Karlsson (Familjen). 

Vi i villa är producerat av Lejla Bešić/FLX och nya avsnitt visas torsdagar på discovery+ och Kanal 5.

 

Kontakter

Anders Kilander

Senior PR specialist

Renoveringsdrömmar, Kompani Svan, Jeopardy!, Välkommen till Köping, allmäna varumärkesfrågor