Therese Lindgren bakom ny dramaserie och nästa discovery+ original - Dumpad med premiär 2022

7 juni 2021 - Senast uppdaterad 5 oktober 2021

  • Från skaparna av rosade Alla utom vi. Originalidé av Therese Lindgren.
  • Dramaserie för unga vuxna om psykisk ohälsa.
  • Ung framstående skådespelarensamblé med bland andra Didi Cederström (En våldsam kärlek) Nora Rios (Kalifat), artisten Daniela Rathana, Arman Fanni (Innan vi dör) och många fler.
  • discovery+ fortsätter att utöka med fler originalserier däribland Alla utom vi, Udda veckor, Mäklarna, Pappas pojkar och Dumpad.

discovery+ fortsätter att expandera och addera samtida svensk drama och komedi. En av Sveriges främsta kreatörer Therese Lindgren står bakom nästa discovery+ original - Dumpad. En dramaserie om kampen mot psykisk ohälsa som ung vuxen och att uppnå sina drömmar i en värld som domineras av sociala medier. Dumpad får premiär under 2022 exklusivt på discovery+.

- Det här är så otroligt spännande och lite läskigt för jag har aldrig gjort något liknande tidigare. Det känns fantastiskt roligt att få vara med och skapa den här serien, som baserar sig på min idé och mina erfarenheter. Den lyfter även ett viktigt och engagerande ämne som ligger mig varmt om hjärtat - psykisk ohälsa, som tyvärr drabbar allt fler och i synnerhet yngre människor, säger Therese Lindgren.

Therese Lindgren är en av Sveriges främsta kreatörer på sociala medier och Youtube. Nu debuterar hon som serieskapare med nästa discovery+ original - Dumpad. Serien, som är baserad på en originalidé av Therese Lindgren, är en dramakomedi om att kämpa med psykisk ohälsa som ung vuxen i en värld som domineras av sociala medier.

- I ett samtal med Therese föddes en idé om att skapa en dramaserie för unga vuxna i ett ämne som engagerar. Och med Thereses djupa kunskap samt egna erfarenheter inom området har vi möjlighet att skapa ett angeläget drama som verkligen når ut till målgruppen. Det är en ynnest att få skapa denna serie tillsammans med Therese, Warner och en så fin cast, säger Niklas Vargö, exekutiv producent för Dumpad på Discovery Networks Sweden.

I rollerna ses en ung framstående skådespelarensamblé med bland andra Didi Cederström (En våldsam kärlek) Nora Rios (Kalifat), Arman Fanni (Innan vi dör) och artisten Daniela Rathana som är aktuell med flera hits tillsammans med bland andra Molly Sandén och Oskar Linnros.

Dumpad är en dramakomedi om äkta känslor och ämnen som engagerar.

- I början av året lanserade vi discovery+ och är redan en av de främsta globala streamingtjänsterna. Vi fortsätter att stärka vår Nordiska position genom unika samarbeten med Sveriges absolut starkast lysande stjärnor och kreatörer. Det känns kort och gott fantastiskt att få möjligheten att få kliva in i den här dramasatsningen tillsammans med Therese Lindgren, en kreatör vi länge beundrat, tillsammans med vännerna på Warner, och samtidigt få möjligheten att lyfta ett ämne som är mer aktuellt och viktigt än någonsin, säger Axel Eriksson, VP Content and Programming Discovery Networks Sweden.

Dumpad produceras av Warner Bros ITVP, som står bakom succén Alla utom vi, med Johan Hedman som exekutiv producent och Jeanette Frykberg som producent. För regin står prisbelönade Sophie Vuković och Sofia Jupither är konceptuerande regissör, Ebba Stymne är manusförfattare. Inspelning pågår och serien har planerad premiär under 2022 exklusivt på discovery+.

 

Kontakter

Sanna Gollne

Nordic PR Director Warner Bros. Discovery