Stjärnorna söker sina rötter i Vem tror du att du är? på discovery+

3 mars 2021 - Senast uppdaterad 16 juni 2021

  • discovery+ tar över och förnyar tittarsuccén Vem tror du att du är?

  • En discovery+ originalproduktion där folkkära kända svenskarna Felix Herngren, Linnea Henriksson, Markus Aujalay, Carolina Gynning, Johan Ulveson och Maria Lundqvist går bakåt i tiden för att hitta sina rötter

  • discovery+ fortsätter storsatsningen på originalproduktioner, däribland Alla utom vi, Mäklarna, Udda veckor och Vem tror du att du är?.

Varifrån kommer du – egentligen? Vilka hemligheter och berättelser finns att avslöja i just din släkt? Nu tar discovery+ över och förnyar den klassiska tittarsuccén Vem tror du att du är? som blev en långkörare på SVT med nio säsonger. Med hjälp från släktforskare och experter kommer Felix Herngren, Linnea Henriksson, Markus Aujalay, Carolina Gynning, Johan Ulveson och Maria Lundqvist bege sig på sitt livs resa bakåt i tiden. I sökandet efter sina rötter hittar de oväntade, starka och aldrig tidigare avslöjade berättelser. Om mod, mörker, kärlek – alla de gripande öden som är deras ursprung.

- Att leta i sitt förflutna är att hitta sig själv lite mer, och min resa genom Sverige och min familjehistoria var minst sagt omtumlande. Som jag misstänkte låg tragik och humor sida vid sida, säger Felix Herngren.

Vem tror du att du är? har varit en internationell tittarsuccé allt sedan starten i Storbritannien 2004 och sågs av miljoner svenskar under sina nio säsonger på SVT. Nu återupplivar och förnyar discovery+ det klassiska programmet. Med hjälp av släktforskare, experter och ny teknik söker sex kända och folkkära svenskar sina rötter och ursprung.

- Jag är otroligt stolt över att vi lyckats lägga beslag på det här otroligt spännande och gripande programmet och fått chansen göra det på vårt sätt. Och med så fantastiska medverkande så vågar jag lova tittarna en spännande resa kantad av överraskningar och starka känslor, säger Maria Eriksson, exekutiv producent för Vem tror du att du är? på discovery+.

Vi följer med på en känslosam resa tillbaka i tiden tillsammans med regissören och skådespelaren Felix Herngren, kocken Markus Aujalay, artisten Linnea Henriksson, skådespelaren Maria Lundqvist, konstnären Carolina Gynning och skådespelaren Johan Ulveson. Vilka mörka hemligheter avslöjas? Vilka gripande livsöden kommer till ytan när släktträdet dammas av? Det blir personligt, omtumlande, spännande, och med många skratt och tårar.

- Jag blev väldigt glad över chansen att få göra detta. 2020 gav mig tid att fundera och verkligen landa i vad som är viktigt för mig. Min familj betyder allt, och det jag lärde mig om den i Vem tror du att du är? bara stärkte den kärleken ännu mer, säger Linnea Henriksson.

Vem tror du att du är? är ett discovery+ original och produceras av Warner Bros ITVP. De åtta avsnitten får premiär senare under 2021.

Kontakter

Charlotte Frykman

PR specialist

Pressansvarig för Mörkt hjärta, Över Atlanten, Alla mot alla med Filip och Fredrik, Behandlingen, Ve...