Sofia Wistam klar som programledare för svenska versionen av omtalade succéprogrammet Naked Attraction på discovery+

14 mars 2022

Discovery kunde tidigare bekräfta en svensk version av hyllade tittarfavoriten Naked Attraction - dejtingprogrammet alla pratar om.  Nu står det även klart att omåttligt populära Sofia Wistam kommer att leda programmet. 

Här hoppar vi över den krångliga, och ibland vilseledande, vägen genom dejtingappar och redigerade bilder. Istället börjar vi där vissa dejter slutar - med den nakna sanningen. Naked Attraction Sverige får premiär senare i år på discovery+.

Den brittiska förlagan Naked Attraction skapades med syfte att utforska huruvida vi kan lita på våra primala instinkter för att hitta en lämplig partner. I tusentals år har människan baserat sitt val av partner på dessa instinkter. I dag tenderar sociala medier ofta att förmedla orealistiska skönhetsideal, förvirrande filter och många val. Enligt en del psykologer och forskare hade det varit enklare att finna den rätta om vi kan gå rakt på den nakna sanningen i stället. Naked Attraction utforskar just det, genom att dejta i omvänd ordning och introducera deltagarna spritt språngande nakna för varandra. 

Programmet blev en omedelbar succé i England, men även Finland, Tyskland, Danmark, Italien, Polen och Norge har spelat in omtalade och hyllade versioner av Naked Attraction. Nu kommer den omtalade och hyllade tittarfavoriten äntligen till Sverige och discovery+. Programleder gör den ständiga favoriten Sofia Wistam, som har frontat allt från underhållning till dokumentärer för Discovery Networks Swedens räkning.

- Jag ser fram emot ett positivt och härligt program, där alla kroppars unika skönhet hyllas och välkomnas. Dejtingvärlden idag är präglad av filter och fasader och därför känns det kittlande med ett program där vi går rakt på den nakna sanningen. Jag hoppas och tror verkligen att det kan bidra till att avdramatisera nakenhet och att tittarna får en lika stor boost kring sina egna vackra kroppar som de modiga deltagarna, säger Sofia Wistam.

I Naked Attraction testas dejting i omvänd ordning. En till början påklädd person introduceras för nakna kandidater, som står i varsin färgglad box. Bit för bit hissas väggen framför dem upp och den som ska välja sin dejt baserar dessa val på instinktiva preferenser. Till sist får även den som väljer klä av sig naken. Själva dejten sker dock med kläderna på. 

- Naked Attraction har tagit världen med storm. Här avdramatiseras nakenhet och alla kroppar och utseenden hyllas. Vi är oerhört glada att Sofia Wistam programleder vår svenska version av formatet, som har en fantastisk förmåga att få folk i sin omgivning att känna sig trygga, sedda och hörda. Dessa egenskaper är ovärderliga i Naked Attraction. Det här är ett väldigt omtyckt program, som förmedlar att alla är olika, både på insidan och utsidan. Vi ser fram emot ett varmt, härligt och avväpnande program med modiga deltagare som ofiltrerat vågar visa upp sina olikheter och vara stolta över sina kroppar, säger Ulrika Bokstad, exekutiv producent för Naked Attraction SverigeDiscovery Networks Sweden.

Castingprocessen har påbörjats och inspelningarna inleds inom kort. Naked Attraction Sverige produceras av Baluba, som bland annat står bakom SVT-succén Gift vid första ögonkastet, med Karin Victorin, producent, samt Mia Berg, exekutiv producent, för sändning på discovery+ senare i år.

Ansök till Naked Attraction Sverige här

Kontakter

Mathilde Albinsson

PR Manager Sweden