Premiärer att längta efter 2022 på discovery+ och Kanal 5

22 december 2021 - Senast uppdaterad 28 mars 2022

Det är ett sprakande 2022 på discovery+ och Kanal 5. discovery+ utökar med fler originalserier, däribland dramaserien Vi i villa, äventyret The Island Sverige och nya dramathrillern Mörkt hjärta.

Det och mycket mer, bara på discovery+ och Kanal 5.

Lundellhuset säsong 4
Premiär: 3 januari
discovery+

Jocke och Jonna Lundell fortsätter sin renoveringsresa. Revanschsugna och med gasen i botten, nu ska fasaden och trädgården bli klara, med alla medel tillåtna. Mot sig har Jocke en budget som börjar sina och en Jonna som börjar bli rejält trött på att bo i ett bygge. Men inget stoppar Sveriges lyxigaste bygge.

 

PGA Touren
Premiär: 6 januari
discovery+ och Eurosport 2

Från och med 6 januari 2022 flyttar PGA-touren in hos Discovery. Samtliga tävlingar sänds på discovery+ och golfälskaren kommer kunna ta del av mer golf än någonsin, med över 40 tävlingar samt fler extrafeeder än tidigare. 
Mer information. 

 

Älskar, älskar inte säsong 2
Premiär: 26 januari discovery+, 21 februari Kanal 5


Säsong 1 av kittlande discovery+ originalserien Älskar, älskar inte blev en riktig tittarsuccé. De modiga, medverkande paren tog publiken med storm och programmet kammade dessutom hem en prestigefull statyett för Årets realityprogram på Kristallengalan 2021. Våren 2022 är det dags att återse och lära känna gamla och nya favoriter, då säsong 2 får premiär på discovery+ och Kanal 5. Älskvärda Tony och bonusmamman Annika fortsätter kampen att få Cristy och lilla Melissa till Sverige.

 

Olympiska vinterspelen i Peking 2022
Premiär: 4 februari
discovery+, Kanal 5 och Kanal 9

I februari vänder världens alla blickar mot Kina och Peking då världens topp av elitidrottare gör upp i olympiska vinterspelen för 24e gången. På discovery+ kommer du kunna följa hela spelets gång. Årets sportvinter är med andra ord fullspäckad med höjdpunkter och potentiella historiska ögonblick.
Mer information. 

 

Superstars säsong 6
Premiär: 7 februari
discovery+ och Kanal 5

De är några av våra absolut mest folkkära svenska idrottshjältar. De har prisats världen över för sina bragder, VM-medaljer och olympiska guld. Nu är det dags för några av Sveriges största idrottsprofiler att göra upp om segern. Årets deltagare är hockeyspelaren Peter Forsberg, utförsåkaren André Myhrer , fotbollsspelaren Anders Svensson, handbollsspelaren Loui Sand, löparen Malin Ewerlöf, fotbollsspelaren Josefine Öqvist, friidrottaren och längdhopparen Erica Johansson, och skidåkaren Emma Wikén.

 

Välkommen till Köping 2 
Premiär: 8 februari
discovery+ och Kanal 5


Nästan två år har gått sedan vi sist såg de karismatiska vännerna från Köping och mycket har hänt med våra älskade huvudpersoner. Efter en tuff pandemitid finns det många drömmar, bekantskaper och äventyr att göra. I säsong två av Välkommen till Köping får vi följa med Mats som har träffat kärleken och firar midsommar i Dalarna. Vi ser gänget stötta och muntra upp Frasse som har haft det tufft och vi får följa med när Linda Hammar tar med vännerna på en heldag till Gröna lund. 
Mer information. 

 

Mörkt hjärta
Premiär: 9 februari 21:00
discovery+ och Kanal 5

Mörkt hjärta, utvald till Sundance Filmfestival 2022, är en verklighetsbaserad psykologisk dramathriller i fem delar om hur en gammal släktfejd och ung himlastormande kärlek leder till en familjetragedi med dödlig utgång. Bakom Mörkt hjärta ligger två av Sveriges starkaste dramanamn, regissören Gustav Möller (Den skyldige) och manusförfattaren Oskar Söderlund (Snabba cash). I huvudrollerna ser vi rosade skådespelare som Aliette Opheim, Gustav Lindh, Clara Christiansson Drake och Peter Andersson.  
Mer information. 

 

The Island Sverige
Premiär: 10 februari
discovery+ och Kanal 5

Maria MontazamiLisa AjaxThomas WassbergKlas ErikssonMagdalena GraafDanyel CouetMikael “Soldoktorn” Sandström och Alexandra Zazzi kommer genomgå sitt kanske livs största utmaning någonsin. Under 14 dygn försöker de överleva på en öde ö utanför Panama - helt isolerade från omvärlden och utan tillgång till mat, vatten eller andra förnödenheter. Överlevnadsexperimentet är discovery+ nästa storslagna underhållningsprogram och baserad på succéformatet The Island with Bear Grylls.
Mer information. 

 

Sommaren med släkten säsong 6
Premiär: 11 februari
discovery+ 

Familjekomedin Sommaren med släkten har seglat upp som ett av Kanal 5:s mest populära program. I vår är det dags för Christine Meltzer och Peter Magnusson i rollerna som Carro och Jens att återigen välkomna tittarna till en oförglömlig sommar med släkten.

 

Vägens hjältar säsong 12
Premiär: 23 februari
discovery+ och Kanal 5

Trafiken rusar fram på Sveriges vägar. I stressen och trängseln är olyckor, köer och utryckningar en del av vardagen. I tolfte säsongen följer vi bärgarna i deras livsviktiga arbete. Möt vägens hjältar som utan tvekan ger sig in i händelsernas centrum.

 

Alla mot alla säsong 7
Premiär: 14 februari
discovery+ och Kanal 5


Den hyllade frågesporten och publikfavoriten Alla mot alla med Filip och Fredrik har på sex säsonger blivit en favorit hos kritikerna, vunnit Kristallen som årets program och stadigt parkerat sig på listan över de mest sedda programmen på både discovery+ och Kanal 5. Precis som tidigare samlar Filip Hammar och Fredrik Wikingsson några av våra mest folkkära kändisar och sätter deras allmänbildning på prov på de mest oväntade och underhållande sätt. Premiär 14 februari på discovery+ och Kanal 5. 

 

The Walking Dead Säsong 11
Premiär: 21 februari
discovery+ och Kanal 5

I seriens svanesång kämpar samhället av överlevare med matransonering och nya hot. Men klarar gruppen att hålla ihop - eller måste fler dö för att alla ska leva?

 

Här bor jag
Premiär: 22 februari 
discovery+ och Kanal 5

I Här bor jag bjuder svenska kändisar in oss till sina hem för rundvisning. Vi får följa med när kändisarna visar upp sina favoritrum, inredningsdetaljer och hur de bor och lever samtidigt som vi får en inblick i deras vardag bortom kamerablixtar och offentlighet. Här bor jag har premiär i februari på discovery+ och Kanal 5.

 

Wahlgrens värld säsong 11
Premiär: 24 februari
discovery+ och Kanal 5

Wahlgrens värld hade premiär 2016 och har sedan dess blivit en tittarsuccé som engagerar, säsong efter säsong. Programmet har belönats med det prestigefyllda Kristallen-priset Årets tv-program och Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso var inför den 17:e upplagan av Kristallengalan återigen nominerade till Årets tv-personligheter - en titel de också vann 2018. 2022 kommer Wahlgrens värld tillbaks för elfte gången. Pernilla håller i taktpinnen och gästas av nära och kära i sin omgivning och låter tittarna ta rygg på hennes vardag och liv.

 

Udda veckor säsong 2
Premiär: 11 mars
discovery+ 

Udda veckor är ett rykande färskt relationsdrama om en uppslitande skilsmässa och vardagsplusslet som varannan vecka-förälder, med flera av Sveriges mest hyllade och omtyckta skådespelare på rollistan, som Gustaf HammarstenVanna RosenbergPer AnderssonCharlie GustafssonJill JohnsonAdrian Macéus m.fl. 

 

Det som göms i snö 2
Premiär: 23 mars
discovery+ och Kanal 5

Peter Wendels kalla fall-grupp är underbemannade. Jorma har slutat och Caijsa är på väg mot en längre tids ledighet. Peter mår dåligt efter att ha accepterat sin brors självmord och plågar sig själv med minnen av brodern som han inte lyckades rädda. Men allting förändras när en kollega och vän plötsligt hittas mördad. I den andra säsongen av Det som göms i snö fortsätter detektiven Peter Wendel (Robert Gustafsson) att försöka hålla ihop sitt bräckliga psyke - och sitt stökiga kallafall-team - samtidigt som han löser ett mysterium baserat på ett av Sveriges mest ökända kriminalfall. 

 

Vi i villa 
Premiär: våren 2022
discovery+ och Kanal 5

Anders 43, lever familjeliv i villa. Han har ett bra jobb, ett invant umgänge, allt borde vara bra. Men Anders känner sig instängd i det välpolerade förortslivet. Parmiddagarna, renoveringstjatet, semestertjatet och medelklassens förljugenhet står honom upp i halsen. Vuxencharaden kunde mycket väl ha fortsatt men när han en dag ser sin dotter i utanförskap känner han att han fått nog. Desperat i sin längtan efter förändring börjar han trakassera sina grannar.

discovery+ nya dramakomedi, baserad på den omtalade romanen Vi i villa av Hans Koppel, har planerad premiär till våren 2022. I huvudrollerna hittar vi rosade skådespelare som Mattias NordkvistSanna SundqvistJohan Widerberg och Helena Af Sandeberg. Bakom Vi i villa ligger regissör Henrik Schyffert (Spring Uje spring, Zebrarummet), huvudförfattare Tove Eriksen Hillblom (Sjölyckan, Solsidan) och avsnittsförfattare Maria Nygren (Jägarna, Advokaten, Fartblinda).
Mer information

 

Allt du älskar
Premiär: våren 2022
discovery+

Barndomsvännerna Sara och Jonas har inte setts på länge men träffas av en slump igen när en tunnelbana evakueras i centrala Oslo. De hittar snabbt tonen, gamla känslor blossar upp igen och de håller ihop. Så småningom upptäcker Sara att Jonas bär på en mörk hemlighet. Han radikaliseras i tysthet genom ett högerextremt onlineuniversum, där en separat världsbild odlas och terrorister beskrivs som helgon.

 

Pernillas matresa säsong 2
Premiär: våren 2022
discovery+ och Kanal 5

I säsong två skapar Pernilla Wahlgren och Thomas Sjögren matglädje tillsammans med gäster, som Michelin-kockar, Youtube-matlagare, matinfluencers och experter i alla dess former. Med inspiration från dessa matkreatörer samt mat från hela världen blir det både enkla och lyxiga rätter som kommer få tittarna att vilja äta upp tv:n!

 

Allsvenskan & Superettan
Premiär: våren 2022
discovery+ och Kanal 5

När solen värmer upp från söder och snön sakta smälter i norr blickar fotbollsälskarna mot fotbollsplanerna runt om i Sverige. För tredje säsongen står discovery+ som hemmaplan för Allsvenskan och Superettan. Med 480 matcher från sveriges två högsta ligor och höstens kvalmatcher missar du inte en sekund av svensk fotboll på discovery+. 

Kontakter

Warner Bros. Discovery pressdesk

Pressdesk

För generella frågor till WBD pressavdelning.