Omtalade och hyllade dokumentären om Estonia får uppföljning

1 juni 2021

Discovery kan nu meddela att den omtalade och prisbelönta dokumentärserien Estonia - fyndet som ändrar allt får en uppföljning. Produktionsbolaget Monster som står bakom dokumentärserien fortsätter sin journalistiska granskning efter avslöjandet om hålet i vraket och producerar en uppföljning av dokumentären exklusivt för discovery+. 

Den 28 september 1994 förliser passagerarfartyget M/S Estonia på väg från Tallinn till Stockholm och 852 människor mister livet i den värsta fartygsolyckan i Europa i modern tid. I dokumentärserien Estonia - fyndet som ändrar allt avslöjas ett aldrig tidigare dokumenterat hål i skrovet som har fått regeringen att ta beslut om att nya dykningar ska genomföras på vraket. 

Dokumentärserien som streamas på discovery+ har belönats med Stora Journalistpriset för "Årets avslöjande" samt prisats som "Årets tv-ögonblick" på den norska tv-galan Gullruten och får nu en uppföljare som publiceras under nästa år, exklusivt på discvovery+. 

- Vi är mitt uppe i det journalistiska arbetet med att dokumentera det som hänt efter att serien släpptes och kommer att fortsätta följa händelserna kopplade till fallet Estonia, bland annat de dyk som ska genomföras under 2022, säger Jessica Linnman, kommunikationsdirektör Discovery Networks Sverige. 

Kontakter

Jessica Linnman

VP Communications Nordics

Nordisk kommunikationsdirektör Warner Bros. Discovery