Nicklas Norrby lämnar Discovery Nordics

26 januari 2021

Discovery gör förändringar i sin nordiska ledningsgrupp och James Gibbons, EVP och GM Discovery UK & Nordics, tar över ansvaret för Discoverys nordiska verksamhet när Nicklas Norrby lämnar företaget efter drygt tre år.

När Discovery omorganiserade sin verksamhet i Norden förra året gick Nicklas Norrby från rollen som VD i Sverige till att bli ansvarig för hela nordiska verksamheten. Under hans ledning har Discovery fortsatt att stärka sin position på streaming- och tv-marknaden, senast med lanseringen av den digitala streamingtjänsten discovery+ som ersatte Dplay.

- Nicklas har tyvärr meddelat mig att han väljer att lämna Discovery. Jag har haft glädjen att få arbeta med honom och är imponerad av hans passion och beslutsamhet att göra Discovery ännu mer framgångsrikt i Norden. Han har gjort ett stort avtryck i organisationen och han kommer att vara väldigt saknad. Vi har under senaste halvåret skapat en ny nordisk organisation och börjat implementera en ny, aggressiv digital strategi med discovery+ över hela världen och här i Norden, och kommer att fortsätta med full kraft i den riktningen, säger James Gibbons, EVP och GM Discovery UK & Nordics.

Nicklas Norrby har rapporterat till James Gibbons som nu tar över ansvaret för den nordiska verksamheten och det nordiska ledningsteamet kommer i framtiden att rapportera direkt till honom. Samtidigt kommer Linda Vabø ta över ansvaret för partnerskap och distribution då Franca Rossander lämnar företaget.

- Franca har också valt att lämna Discovery. Hon har gjort ett otroligt bra och viktigt jobb och drivit innovativa partnerskap över hela Norden och vi kommer att sakna henne, säger Gibbons.

- Vi är mitt i en transformation av mediebranschen och utvecklingen går allt snabbare och kräver att vi kontinuerligt ser över hur vi kan bli bättre och snabbare på alla processer inom företaget. Discovery kommer att fortsätta att fokusera på digital tillväxt, lokalt innehåll och premiumsport i de nordiska länderna och vi kommer samtidigt att fortsätta att utveckla våra relationer med våra viktiga nordiska partners, säger Gibbons.

James Gibbons har jobbat inom Discovery i över 20 år och har lett flera av företagets verksamheter över Storbritannien, Europa, Asien, Mellanöstern och Afrika och har en bakgrund som journalist. Gibbons rapporterar till Kasia Kieli, President & MD i Discovery EMEA.

När Norrby lämnar Discovery har han inte ett nytt uppdrag men en färdig plan för den närmaste tiden.

- Jag har njutit varje dag under mina tre år på Discovery och jag är så stolt över de prestationer som vårt team har lyckats med under dessa år. Jag känner mig väldigt trygg i mitt beslut att lämna företaget, även om jag såklart kommer att sakna alla fantastiska och begåvade kollegor. Nu ser jag fram emot att spendera mer tid med familjen, ladda om och fundera på vad jag vill göra härnäst, säger Nicklas Norrby.

- Efter de här intensiva åren då vi uträttat så mycket tillsammans känner jag att det nu är rätt tid för mig att lämna vidare stafettpinnen. Det känns tryggt att James tar över och att han blir mer involverad i den nordiska verksamheten. Han är en bra människa och en fantastisk ledare som med sin långa erfarenhet och djupa kunskap om den europeiska och nordiska mediemarknaden är helt rätt person att ta nästa stora steg för Discovery i Norden, fortsätter Nicklas Norrby.

Franca Rossander säger att hon kommer att fortsätta att heja på Discovery från sidlinjen.

- Det har varit ett privilegium att arbeta tillsammans med alla skarpa och härliga kollegor med några av de största och mest innovativa partnerskapen i branschen under den mest föränderliga tiden i både Discoverys och mediebranschens historia. Ibland kommer man dock till en punkt där man vill starta på ett nytt kapitel. Jag ser fram emot vad framtiden har att ge och jag kommer fortsätta att heja på Discovery och mina fantastiska kollegor från sidan.

Gibbons önskar Norrby och Rossander lycka till i framtida utmaningar.

- Nicklas och Franca har båda spelat en viktig roll i den nordiska framgångshistorien och jag önskar dem båda lycka till i deras framtida äventyr, avslutar James Gibbons.

Kontakter

Sanna Gollne

Nordic PR Director Warner Bros. Discovery