Här är alla deltagarna i storslagna tävlingsprogrammet Kompani Svan på Kanal 5 och discovery+

16 juni 2022 - Senast uppdaterad 21 juni 2023

 Inspelningen av nya tävlingsprogrammet Kompani Svan är i full gång och nu kan vi avslöja vilka kända svenskar som ska genomgå ett stenhårt fysiskt och mentalt boot camp, lett av Gunde Svan och Mikael Tornving.

Niclas Wahlgren, Agneta Sjödin, Daniel Paris, Doreen Månsson, Elisa Lindström, Joy M'Batha, Magnus Hedman, Viktor Frisk, Lulu Carter, Anton Ewald, Harald Treutiger, Victoria Eklund och Josephine Qvist har mönstrat på vid en militäranläggning utanför Kiruna för att hårdtesta sina mentala och fysiska gränser.

De måste samarbeta som grupp, men tävlar som individer. Och för samtliga kommer det krävas oerhörda mängder mod, problemlösningsförmåga, svett, samarbete och vinnarskalle. Kompani Svan får premiär på Kanal 5 och discovery+ i höst.

 - Jag är spänd, nervös och exalterad inför att delta i det här programmet och det jag hoppas få ut är att utvecklas som människa och bli den bästa versionen av mig själv. Jag vet att vi kommer att ställas inför väldigt svåra och tuffa prov, både fysiskt och mentalt men jag är redo att pusha mig själv till min brytpunkt. Det är då utveckling sker! Jag uppskattar verkligen möjligheten att få delta i det här programmet med dessa underbara människor, säger Anton Ewald.

- Jag har pluggat i två år så jag har aldrig varit så stillasittande. Det här är ett perfekt tillfälle att tvingas in i en miljö där jag inte kan smita. Det handlar om att tvinga sig utanför sin bekvämlighetszon, vilket är utvecklande både själsligt och mentalt. Att få bättre flås är bara en bonus, säger Doreen Månsson.

De är i olika åldrar, med olika bakgrund och fysik och med vitt skilda styrkor och svagheter. Det våra deltagare har gemensamt är att de alla vill ha svar på frågan: kan jag bli en ännu bättre version av mig själv? Kompani Svan är baserat på den norska prisbelönta tittarsuccén Kompani Lauritzen, och här i Sverige leds kompaniet av flerfaldige OS-guldmedaljören Gunde Svan tillsammans med Mikael Tornving, som före komikerkarriären har en gedigen erfarenhet inom den svenska militären.

- Deltagarnas förutsättningar varierar men motivationen hos samtliga är hög. Vårt mål är att alla ska utvecklas och inse att de klarar mycket mer än de tror, och vi ser verkligen fram emot en givande inspelning, säger Gunde Svan och Mikael Tornving.

I Kompani Svan drillas deltagarna av major Svan och kapten Tornving, som under grundutbildningen och tävlingarna tar hjälp av militära experter för att pusha deltagarna att hitta sidor hos sig själva de inte visste fanns. Stresshantering, mod, viljestyrka, fokus och problemlösning - allt räknas. Och de måste samarbeta för att klara sig, men tävlar och utvecklas som individer. Vem som står som vinnare i slutet är ännu inte avgjort, men redan nu vågar vi påstå att upplevelsen kommer förändra samtliga tolv deltagare i grunden.

 

De tävlar i premiärsäsongen av Kompani Svan:

Niclas Wahlgren

Agneta Sjödin

Daniel Paris

Doreen Månsson

Elisa Lindström

Joy M'Batha

Magnus Hedman

Viktor Frisk

Lulu Carter

Anton Ewald

Harald Treutiger

Victoria Eklund

Josephine Qvist

 

Kompani Svan produceras av Carl-Johan Sjöö / Strix Television för premiär på Kanal 5 och discovery+ måndag 3 oktober kl 21.00

Kontakter

Anders Kilander

Senior PR specialist

Race Across The World Sverige, Renoveringsdrömmar, Kompani Svan, Jeopardy!, Välkommen till Köping, S...