Gunde Svan och Mikael Tornving drillar kända svenskar i nya tävlingsprogrammet Kompani Svan

9 maj 2022

Tolv kända svenskar. I olika åldrar, med olika förutsättningar och vitt skilda drivkrafter. Ett stenhårt fysiskt och mentalt boot camp, lett med fast hand och värme av Gunde Svan och Mikael Tornving. I nya storsatsningen Kompani Svan kommer deltagarna tvingas utmana sig själva som aldrig tidigare och samtidigt lära sig samarbeta och lita på sina medtävlare för att klara uppgifterna och stanna kvar i tävlingen. Svettigt. Svårt. Närgånget och garanterat känslosamt. Kompani Svan spelas in under sommaren för premiär på Kanal 5 och discovery+ i höst.

- Det känns väldigt spännande att få chansen att drilla våra deltagare i både kropp och knopp tillsammans med Micke och Warner Bros. Discovery. Jag har ju gjort program med utmaningar förut, men här kommer deltagarna få med sig något som de kan använda i det vanliga livet, vilket gör Kompani Svan till något större, säger Gunde Svan.

I Kompani Svan möter vi tolv kända svenskar i olika åldrar, med olika bakgrund och fysik och vitt skilda styrkor och svagheter. Det de har gemensamt är att de alla vill ha svar på frågan: kan jag bli en ännu bättre version av mig själv? Programmet är baserat på den norska prisbelönta tittarsuccén Kompani Lauritzen, och här i Sverige leds kompaniet av flerfaldige OS-guldmedaljören Gunde Svan tillsammans med Mikael Tornving, som före komikerkarriären har en gedigen erfarenhet inom den svenska militären.

- Jag och Gunde kompletterar varandra. Han är vältränad och metodisk, jag är 60+ och kallt beräknande. Jag tycker om att se människor utvecklas, och både Gunde och jag vill få deltagarna att bli en bättre version av sig själva, säger Mikael Tornving.

I Kompani Svan drillas deltagarna av Gunde Svan och Mikael Tornving, som under grundutbildningen och tävlingarna tar hjälp av militära experter för att pusha deltagarna att hitta sidor hos sig själva de inte visste fanns. Stresshantering, mod, viljestyrka, fokus och problemlösning - allt räknas. Och de måste samarbeta för att klara sig, men tävlar och utvecklas som individer. Vem som står som vinnare i slutet är ännu inte avgjort, men redan nu vågar vi påstå att upplevelsen kommer förändra samtliga tolv deltagare i grunden.

- Det är fantastiskt att en av de största idrottsstjärnor vi haft i Sverige ska jobba med oss. Och i samma program som en av Sveriges roligaste människor, dessutom. Och då har vi inte ens nämnt hur otroligt spännande det kommer bli att se deltagarna kämpa, övervinna sina rädslor och svagheter och utvecklas tillsammans. Förutsättningarna är perfekta, säger Mattias Askergren, exekutiv producent för Kompani Svan på Kanal 5 och discovery+.

Kompani Svan produceras av Carl-Johan Sjöö / Strix Television för premiär på discovery+ i höst. 

Kontakter

Anders Kilander

Senior PR specialist

Renoveringsdrömmar, Kompani Svan, Jeopardy!, Välkommen till Köping, allmäna varumärkesfrågor