Finaler, nervkittlande sport och spritt språngande i dejtingvärlden - möt våren och sommaren på discovery+ och Kanal 5

4 maj 2022

Glöm snyggfilter på Instagram och Tinder. När Naked Attraction äntligen kommer till Sverige är det den nakna sanningen som gäller i jakten på en potentiell partner. Och som om det inte var nog med nakenchock, i det nya discovery+ originalet Love in the jungle får ett gäng singlar prova på dejting med inspiration från djurens rike.  

Det blir frossa i dubbel bemärkelse när Pernillas matresa återvänder för en ny binge-vänlig säsong, rafflande säsongsavslutningar med slutspelet i Alla mot alla med Filip och Fredrik, en exklusiv återträff för överlevarna i The Island Sverige och slutkampen för våra svenska SuperstarsAllsvenskan rasslar vidare, de golfbitna kan följa PGA-touren och deltävlingarna för Speedway Grand Prix inleds i mitten av maj. 

Det och mycket mer för den som möter våren och sommaren på discovery+ och Kanal 5, och så ett smakprov på höstens stora nyheter. 

HÖGAKTUELL DOKUMENTÄR

Fallet Madeleine McCann: Huvudmisstänkt 
Dokumentärserie
Streamar nu på discovery+


Det är nu 15 år sedan den brittiska 3-åriga flickan Madeleine McCann försvann spårlöst under en semester med sina föräldrar i Portugal i maj 2007. Hela världen har följt utredningen men fallet har aldrig lösts. 
Fallet Madeleine McCann: Huvudmisstänkt är en discovery+ original-dokumentär i tre delar från 2021 som undersöker vem den mystiska huvudmisstänkte Christian B är och om han står bakom Madeleine McCanns försvinnande. Samtliga tre delar finns att streama här

 

NYA PREMIÄRER MAJ-JUNI 2022

Huliganfallet - hotad till tystnad
Dokumentär
Premiär 4 maj på discovery+

En före detta ledargestalt i en huliganliga står åtalad för flera övergrepp på ett stort antal yngre män. I den nya discovery+ dokumentären Huliganledaren - hotet till tystnad får vi en inblick i en notoriskt sluten och traditionellt våldsam miljö samtidigt som det avslöjas hur den åtalade ska ha begått de allvarliga brott som han nu åtalats för under ett antal år. För första gången uttalar sig flera individer från den innersta kretsen av huliganligan. 

 

The Man Without a Heart
Dokumentär
Streamar nu på discovery+

En kropp anträffas flytande i havet i närheten av Stockholms mest inflytelserikaste stadsdel. Enligt rättsläkarens rapport tyder allt på att den okände mannen drunknat och i början pekar allt på självmord. Svensk polis lyckas identifiera kroppen till Miguel Ángel Martínez, en 45-årig man som är född och uppvuxen i Baskien. Till en början tror man att Miguel har hoppat från en av färjorna som går mellan Helsingfors och Stockholm men när det visar sig att den avlidne mannen saknar sitt hjärta börjar frågorna bli fler än svaren. Vem är mannen? Var det verkligen ett självmord, och varför saknar kroppen sitt hjärta?

The Man Without a Heart beger sig systern till Miguel, Blanca Martínez, sig ut för att lösa mysteriet. Ett mysterium där ingenting är vad det verkar, med motsägelsefulla polisversioner, en försvårad journalistisk utredning och dramat om en familj som kämpar för att få reda på sanningen.


Aldrig vuxen säsong 3
Premiär 5 maj på discovery+

I Aldrig vuxen får vi följa en grupp barndomsvänner som nu alla blivit föräldrar och bor i samma kvarter där de växte upp. I säsong tre har barnen blivit äldre och utmaningarna större. Norsk serie från 2020. 



Love in the jungle

Premiär 8 maj på discovery+
Se trailer här

Glöm de traditionella dejtingmetoderna, nu är det dags att snärja en potentiell partner med inspiration från djurens rike. Med endast kroppspråk, blickar, läten och parningsritualer ska 14 singlar bejaka sina djuriska instinkter i jakten på kärleken. Nytt discovery+ original med premiär 8 maj på discovery+.


Pernillas matresa
Premiär 17 maj på discovery+ och Kanal 5


Följ med Pernilla Wahlgren och Thomas Sjögren när de med utgångspunkt i ett skärsgårdskök ger sig ut på en kulinarisk resa till flera av världens hörn. Välkända kockar blandas med Youtube-matlagare, matinfluencers och experter i alla dess former. Publiken får ta del av unika möten, tips och inspiration för alla sorters matlagande - högt och lågt, billigt och dyrt, enkelt och lyxigt, igenkänning och nyskapande.


Naked Attraction Sverige
Premiär 7 juni på discovery+ och Kanal 5
Programmet som alla pratar om kommer äntligen till Sverige! I Naked Attraction befinner vi oss långt ifrån den putsade digitala personan och dejtingappar.  Istället börjar vi där vissa dejter slutar - med den nakna sanningen. Enligt en del pyskologer och forskare hade det varit enklare att finna den rätta om vi sluppit en värld präglad av sociala medier och dess ofta orealistiska skönhetsideal, för att istället lita på våra primala instinkter i sökandet efter en partner. Naked Attraction utforskar just det. Här sker dejtandet i omvänd ordning och deltagarna introduceras spritt språngande nakna för varandra. Den brittiska förlagan blev en omedelbar succé i England, men även bland andra Norge, Finland, Polen och Tyskland har spelat in hyllade versioner. 

Programleder Naked Attraction Sverige gör tittarfavoriten Sofia Wistam, som har frontat allt från underhållning till dokumentärer och har under flera säsonger lett den hjärtevärmande och Kristallen-vinnande publiksuccén Sofias änglar

För den nyfikna finns både Naked Attraction UK, Naked Attraction Norge och Naked Attraction Finland att kika på. Naked Attraction Finland får premiär med en säsong 2 till sommaren.


SÄSONGSAVSLUTNINGAR UNDER VÅREN

The Island Sverige - Vad hände sen? Minnen från ön

The Island Sverige är överlägset det populäraste programmet på discovery+ och Kanal 5 hittills i år. Publiken har troget och förväntansfullt följt Maria MontazamiLisa AjaxThomas WassbergKlas ErikssonMagdalena GraafDanyel CouetMikael “Soldoktorn” Sandström och Alexandra Zazzi när de i 14 dygn levt tillsammans på en öde ö, utan hjälpmedel och helt isolerade från omvärlden. Omgivna av vilda djur och utelämnade till naturens nyckfullhet, utan några som helst förnödenheter eller bekvämligheter, behövde gruppen samarbeta för att överleva.

I ett bonusavsnitt återförenas gruppen på svensk mark och nya historier när de öppenhjärtigt pratar om sina upplevelser och minnen från ön. Den exklusiva återträffen visas på Kanal 5 torsdag 19 maj kl 21:00 och finns att streama på discovery+ redan nu.

 

Älskar, älskar inte
Sista avsnittet släpps 4 maj på discovery+ och visas på Kanal 5 den 6 juni
Se trailer här.

I Kristallen-vinnaren Älskar, älskar inte möter vi svenskar som förälskat sig i någon från ett annat land. Nu planerar partnern att flytta till Sverige för kärlekens skull. Överlever kärleken den stora förändringen? Sista avsnittet (avsnitt 16) finns att streama på discovery+ och sänds på Kanal 5 måndag 6 juni klockan 19:55.

Alla mot alla
Finalvecka 30 maj-2 juni

Succéfrågesporten och discovery+ originalet Alla mot alla med Filip och Fredrik fortsätter att för sjunde säsongen att trollbinda tittarna och slå nya tittarrekord på discovery+ och Kanal 5. Precis som tidigare har Filip Hammar och Fredrik Wikingsson samlat några av våra mest folkkära kändisar och sätter deras allmänbildning på prov på de mest oväntade och underhållande sätt. I höstas var det Jonatan Unge & Hanna Hellquist som avgick med segern efter att ha besegrat Olof Lundh & Ebba Kleberg von Sydow i en rafflande final. Vilket känt par tar hem Alla mot alla i vår? Slutspelet inleds med kvartsfinaler måndag 23 maj, med semifinaler 30 och 31 maj. Den alltid lika spännande finalen sänds i två delar den 1 och 2 juni. Givetvis på både discovery+ och Kanal 5.  

Superstars
Final 9 maj 

Årets säsong av succéprogrammet Superstars går mot sitt slut. Efter flera veckor fyllda med skratt och hårda tävlingar, i en säsong som varit helt olik de andra, står nu bara ett fåtal deltagare kvar på startfältet. Vem kommer dra det längsta strået i kampen om den ärofyllda Superstars pokalen. Se slutkampen på discovery+ och Kanal 5 den 9 maj.



SPORT UNDER VÅREN-SOMMAREN

Allsvenskan
I slutet på maj går Allsvenskan och Superettan in i ett  sommaruppehåll - men misströsta inte. 25 juni är den svenska fotbollen tillbaka. Vilka klubbar har gjort sig bäst beredd för höstsäsongens sista omgångar? Följ all dramatik på discovery+

PGA-touren
Världens bästa golfspelare fortsätter att slå ut på golfscenens finaste tour i PGA-touren. Varje slag och all dramatik följer du på discovery+ hela vägen fram till den sista deltävlingen som spelas 28 augusti.

Speedway

Mer action än någonsin och närmre åkarna än tidigare utlovas när Discovery+, Eurosport och Kanal 9 blir hemmaplan för Speedway Grand Prix. Se när svenska medaljhoppet, Fredrik Lindgren, en av 15 åkare gör upp om titeln i årets upplaga av Speedway Grand Prix. De tre största deltävlingarna under året, Warszawa (14 maj), Cardiff (13 augusti) och Målilla (17 september) kommer att sändas på Kanal 9. För att inte missa en sekund av höjdpunkter och extra redaktionellt innehåll är det discovery+ och Eurosport som gäller.

 

SMAKPROV PÅ HÖSTENS STORA PREMIÄRER

Alla utom vi

discovery+ originalet Alla utom vi blev en omedelbar succé och fick redan innan premiären i februari 2021 ett varmt välkomnande av såväl kritiker som publik och nominerades även till prestigefulla International Format Awards i tunga kategorin Best scripted format. I höst är dramakomediserien och tittarfavoriten, med Björn Gustafsson och Alba August i huvudrollerna, tillbaka med en ny säsong på discovery+.

Över Atlanten
Återigen har ett modigt gäng folkkära svenskar seglat de 2700 milen Över Atlanten. De som korsar världshavet i säsong 4 av det Kristallen-nominerade discovery+ originalet är Casper Janebrink, Ann Wilson, Loreen Talhaoui, Erik Ekstrand, Linus Wahlgren och Kenneth Andersson. Över Atlanten säsong 4 får premiär på discovery+ och i Kanal 5 hösten 2022.

Vem tror du att du är?
Varifrån kommer du, egentligen? Och vilka berättelser, livsöden och familjehemligheter finns i just ditt släktträd? Det ska ännu ett folkkärt gäng svenskar med bland andra Börje Salming och Agneta Sjödin få utforska när det klassiska släktforskningsprogrammet och den internationella tittarsuccén Vem tror du att du är? återvänder för en ny säsong på discovery+ och Kanal 5.


Mullvaden
Spektakulära och kluriga tävlingar, en nervkittlande gissningslek, ett gäng folkkära svenskar och en hemlig sabotör. Kämparanda och samarbete å ena sidan, ständigt misstänkliggörande och detektivarbete å den andra – det är det vinnande konceptet för underhållningsprogrammet och publikfavoriten Mullvaden. I fjolårets säsong blev det Ellen Bergström som till slut avgick med segern efter att ha avslöjat mullvaden Nassim al Fakir. Och nu är det dags igen. Vem vinner denna gång, och VEM är egentligen mullvaden? Ny säsong under hösten 2022 på discovery+ och Kanal 5. 

Kontakter

Warner Bros. Discovery pressdesk

Pressdesk

För generella frågor till WBD pressavdelning.