Dplay storsatsar med nya gastkramande serien Spökjakt med Jocke och Jonna

22 november 2019 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

Sex av världens enligt legenderna mest hemsökta platser. Sveriges mest inflytelserika Youtubers och ett team med spökjägare och medium. Nu blir en av Sveriges största Youtubesuccér hittills en egen större och ännu mer spännande programserie. I Dplays Spökjakt tar nu Joakim och Jonna Lundell sin prisbelönta tittarsuccé ut i världen. Kommer de att hitta bevis på att spöken finns? Och vem blir räddast, Jocke, Jonna, Danjal eller du som tittar? 

- Jag är oerhört stolt och tacksam för chansen att tillsammans med Dplay få utveckla ett format som jag skapat på ett såhär snyggt och påkostat sätt. Det här ämnet är ju en väldigt spännande vattendelare, otroligt många människor tror ju på på något övernaturligt men lika många tror inte alls. Därför är det så kul att tillsammans med vårt team försöka hitta bevis för om paranormala fenomen faktiskt finns, säger Joakim Lundell.

Joakim och Jonna Lundells spökjaktsvideor är en av Sveriges största Youtubesuccer hittills, med miljontals visningar och priset Guldtuben för Årets serie och Årets video 2017. Nu tar Jocke och Jonna succén vidare tillsammans med Dplay i nya serien Spökjakt som får premiär fredagen den 13 december.

Tillsammans med ett spökjägarteam och ett medium åker Jocke, Jonna och vännen Danjal till sex av världens mest omtalade hemsökta platser för att en gång för alla få svar – finns det ett korn av sanning i alla dessa skrämmande spöklegender? Oavsett svaret kan vi garantera sex gastkramande och otäckt underhållande avsnitt.

- Det känns väldigt lyxigt att kunna bjuda Dplaypubliken på detta superspännande program. Efter framgångarna med Familjen Lundell så ville vi direkt utöka vårt samarbete med Jocke och Jonna, och att ta deras unika spökjägartema och göra det ännu större, snyggare och ännu mer spännande kändes som ett naturligt nästa steg, säger Aron Gabrielsson, exekutiv producent för Spökjakt på Dplay.

Med på resan till världens kusligaste platser är förutom affärspartnern och vännen Danjal Kanani även två av Sveriges främsta spökjägare, bröderna Tony Martinsson och Niklas Laaksonen som sedan 2014 reser världen runt för att med modern teknik söka efter bevis på paranormal aktivitet. I teamet ingår även Andreas Österlund, ett av Sveriges mest anlitade medier som tidigare setts i programmet Det okända samt skrivit flera böcker om paranormala fenomen.

Spökjakt produceras av ITV Studios och får premiär på Dplay fredagen den 13 december.

 

I serien besöker Jocke, Jonna, Danjal och teamet sex platser:

Loftus Hall, Irland
Legenden berättar att en mystisk främling knackade på här under en stormig natt 1775, en främling med en doft av svavel och en talang för kortspel. Sedan dess har Loftus Hall varit centrum för otaliga vittnesmål om skuggfigurer som vakar över besökarna från trappan, osynliga händer och en konstant närvaro av något från den andra sidan. Är det nunnorna eller flickskolan som lämnar något efter sig, eller är det kanske unga olyckliga Lady Anne Tottenham som vandrar i de mörka korridorerna?

Heilstätten, Tyskland
Där det finns smärta finns det alltid historier, och om det före detta tuberkulossanatoriet och senare sovjetiska militärsjukhuset Heilstätte Grabowsees väggar kunde tala så skulle öronen blöda. Det sägs att det i lokalerna finns en liten pojke som spelar kula utan att någonsin vinna och en sjuksköterska som aldrig lyckats ta sig ur sitt förflutna, samtidigt som tiden har fått härja fritt i de allt mer slitna byggnaderna.

Houska Castle, Tjeckien
Få platser omges av så mycket paranormala rykten som Hrad Houska, ett slott som ursprungligen byggdes ovanpå vad man sade var porten till helvetet. Genom slottskapellets golv sägs man kunna höra skriken från demoner, och på den andra våningen har en vitklädd kvinna setts vandra omkring.

Athelhampton House, England
Här har människor bott i över tusen år, och lika länge har det berättats om besökare från den andra sidan. De tidigare ägarna sa sig ha sett en grå dam som vandrade mellan rummen, rakt genom väggarna, och skepnaden av de tidigare ägarnas personliga präst sägs lura runt hörnen. Mest känt är huset för en spökande apa, som ska ha svultit ihjäl inne i husets väggar…

The Ancient Ram Inn, England
Den före detta prästgården och värdshuset är enligt legenderna en av världens mest hemsökta platser. Värdshuset stängdes 1968 eftersom gästerna inte vågade sova kvar i det kusliga huset. Det har rapporterats om skräckslagna skrik från en mördad man, och det sägs att en kvinna och hennes barn en gång begravdes under golvet efter en religiös ritual.

Karostafängelset, Lettland
Det lettiska fängelset Karosta stängde 1997, men än idag påstås vakterna gå ronden i korridorerna – om än i spektral form. Celldörrar som öppnas av sig själv, glödlampor som skruvas ur av osynliga händer, en ung kvinna som vandrar i korridorerna på jakt efter sin avrättade fästman – vittnesmålen är lika många som de är skräckinjagande och svårförklarliga.

Kontakter

Anders Kilander

Senior PR specialist

Renoveringsdrömmar, Kompani Svan, Jeopardy!, Välkommen till Köping, allmäna varumärkesfrågor