discovery+ värvar Henrik Lundqvist till vinterns olympiska spel i Peking

27 oktober 2021

Med två olympiska medaljer, tre VM-mynt och två SM-guld i bagaget är han en av Sveriges bästa ishockeymålvakter genom tiderna. Nu välkomnar discovery+ Henrik Lundqvist som hockey-expert till vinterns olympiska spel i Peking 2022.

Med 100 dagar kvar till vinterns olympiska spel i Peking värvar discovery+ landslagsmeriterade tillika vinnare av Vézina Trophy, Henrik Lundqvist.

- Det ska bli väldigt spännande och kul att få följa grabbarnas äventyr i Peking. Såklart känns det speciellt att inte själv dra på sig utrustningen för att hjälpa till på isen men det ska därför bli extra kul att istället bidra med min erfarenhet vid sidan av isen och på så sätt guida de svenska tittarna under spelets gång, säger Henrik Lundqvist.

Vid OS i Turin 2006 var Lundqvist en starkt bidragande orsak till att Tre kronor tog hem guldmedaljen till Sverige och utöver ett olympiskt guld har 39-åringen kammat hem flertalet gemensamma samt individuella priser under sin karriär.

Under vinterspelen agerar Henrik Lundqvist som expert på hemmaplan och kommer att guida tittarna i discovery+ vinterstudio. 

- Det känns enormt kul att Henrik Lundqvist ansluter till vårt OS-team, säger John Witt, projektledare för OS på discovery+. Henke är en av världens bästa ishockeymålvakter genom tiderna så det är klart att han kommer bidra med en oerhörd expertis till våra sändningar. 

Följ varje minut, varje medalj och varje ögonblick – bara på discovery+ och se höjdpunkterna samt de stora ögonblicken på Kanal 5. 

Fler experter kommer att knytas till sändningarna och meddelas löpande under hösten.

Kontakter

Sanna Gollne

Nordic PR Director Warner Bros. Discovery