Discovery förlänger rättigheterna för Tour de France och La Vuelta

20 februari 2020 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

Discovery och Eurosport befäster sin position som Home of Cycling. Genom ett nytt avtal med Amaury Sport Organization (ASO) och European Broadcasting Union (EBU) kommer cykelfansen kunna följa varje minut från Tour de France. Samtidigt säkrar Discovery rättigheterna för de största kvinnliga cykeltävlingarna inklusive La Course by Le Tour.

I ett nytt avtal som sträcker sig till och med 2025 behåller Discovery och Eurosport de exklusiva rättigheterna för cyklingens flaggskepp Tour de France.

Eurosport som varit hem för Tour de France sedan 1991 kommer tillsammans med Dplay stå som hemmaplan för cykelälskarna.

- Det känns väldigt kul och inspierande att vi återigen gör en långsiktig satsning med touren. Tour de France är i särklass den viktigaste rättigheten bland cykeltävlingarna, framförallt när det kommer till popularitet. Den lockar en större publik och inte enbart de mest inbitna cykelfansen vilket både är kul och uppskattat. Det bjuds på så mycket mer än bara idrott och interaktionen med tittarna blir bara större från år till år vilket är peppande säger Roberto Vacchi, kommentator på Discovery.

Under fjolårets upplaga av Tour de France säkrade Eurosport en ökning i juli med 95% i antal minuter som tittats via sina digitala kanaler och i Frankrike nåddes rekord i antal tittare.

Det nya avtalet innebär även att Eurosport sänder La Vuelta i ytterligare fem år. Den 75: e upplagan av det spanska cykeloppet börjar i år i den nederländska staden Utrecht, som också blir den första plats att vara värd för samtliga tre etapper i Grand Tours.

Discovery säkrar också rättigheterna för de största kvinnliga cykeltävlingarna inklusive La Course by Le Tour, Liège-Bastogne-Liège och Flèche Wallonne. Tävlingarna produceras och sänds live för första gången från och med 2020 och är ett steg i Eurosports förhoppning om att bidra till fortsatt tillväxt av sporten.

- Vi är särskilt glada över att visa upp den allra bästa cyklingen på damsidan för en bred europeisk publik. Genom vårt avtal med ASO och Eurovision Sport och är övertygade om att vi genom detta kommer stödja den fortsatta tillväxten av sporten och uppmuntrar till att fler människor än någonsin engagerar sig säger Andrew Georgiou, President, Eurosport and Global Sports Rights & Sports Marketing Solutions

 

Kontakter

Johan Björck

PR specialist sports

Pressansvarig sport för bland annat Allsvenskan/Superettan samt Vägens hjältar och Dplay dokumentär