Bästa helgpremiären för Kanal 5 på 15 år - succéstart för nya talkshowen BIANCA

17 oktober 2022

Redan före premiären har pratshowen blivit vida omtalad och vunnit stort engagemang i nyhetsflödet som på sociala medier. Och BIANCA fick en raketstart. Över en halv miljon tittare följde premiärhelgen på Kanal 5, med ett rekordtittande på discovery+. BIANCA är hela Sveriges nya talkshow, där spännande samtal och färgstarka möten, skratt och överraskningar, lättsamma lekar, livepublik och musikakter tar plats hos Bianca Ingrosso varje fredag och lördag på discovery+ och Kanal 5. 

BIANCA är Sveriges nästa stora talkshow med omåttligt populära och hyllade Bianca Ingrosso i spetsen och tv-legendaren Fredrik Skavlans produktionsbolag Monkberry bakom kamerorna. Med två nya avsnitt i veckan, varje fredag och lördag klockan 22:00 på Kanal 5 eller när som helst på discovery+, bjuder Bianca in en bred mix av gäster att fira in helgen tillsammans med tittarna. Och programmet fick en raketstart med en urstark premiärhelg.

I premiäravsnittet fredag 14 oktober gav Magnus Uggla och dottern Agnes Uggla sin första gemensamma tv-intervju någonsin. Rockstjärnan delade öppenhjärtigt med sig av sitt liv som entusiastisk "stage dad", som följt med dottern på fiolläger och lärt henne alla sina bästa dejtingknep. En av Sveriges största Youtubeprofiler, Mauri Hermundsson, berättade exklusivt att han funnit kärleken. Och rosade skådespelaren Evin Ahmad avslöjade hemligheter från inspelningen av Snabba cash.

I det andra avsnittet, som visades på Kanal 5 och discovery+ på lördagen, satte Bianca Ingrosso stjärnregissören Lasse Hallströms Hollywoodvänskaper på prov. Entreprenören Amanda Schulman placerades på "ångestpallen" och motorsportstjärnan Marcus Ericsson berättade hur livet förändrats efter att han vunnit världens största racinglopp.

Resultatet: Med över en halv miljon tittare som följde Biancas talkshow-debut linjärt gjorde Kanal 5 sin bästa helgpremiär på 15 år. Digitalt är BIANCA en av årets absolut starkaste premiärer på discovery+ och premiäravsnitten ligger i topp över mest konsumerade format på streamingtjänsten.

- Wow! Jag är så otroligt tacksam och glad för det varma välkomnandet och för alla som redan har tittat på BIANCA. Jag vill rikta ett innerligt tack till alla som trott på mig och gett mig chansen att förverkliga drömmen om en egen talkshow. Jag svävar på moln och har oerhört roligt på jobbet just nu. Och det bästa av allt är att det bara precis har börjat! Jag ser fram emot att få visa tittarna allt härligt innehåll och spännande gäster framöver, säger Bianca Ingrosso.

BIANCA produceras av Monkberry för sändning av två nya avsnitt i veckan, fredagar och lördagar, på Kanal 5 klockan 22:00 eller när som helst på discovery+.

- Vi är så stolta och glada över det fantastiskt fina mottagande och superstarka start som premiärhelgen av BIANCA har fått. Vi är så otroligt imponerade av Bianca, som redan första dagen på jobbet och i en helt ny roll levererat över alla förväntningar, som om hon aldrig gjort annat.  Gästerna känner sig trygga och har roligt i hennes studio och bjuder på aldrig skådade ljusglimtar av sig själva. Det är med spänning och förväntan vi ser fram emot en höst fylld av fler härliga avsnitt. Stort tack till alla inblandade för ett fantastiskt arbete, säger Susanne Söderberg, exekutiv producent för BIANCA på Warner Bros. Discovery.

Gäster presenteras veckovis på Warner Bros. Discoverys presstjänst och det officiella Instagram-kontot @biancatalkshow. Tittkopior publiceras löpande i discovery+ screeningrum under säsongens gång.

Kontakter

Mathilde Albinsson

PR Manager Sweden